Teamleider Projecten (32-36 uur)

Nissewaard is een gemeente met 85.000 inwoners met een unieke ligging op het eiland Voorne-Putten, onder de rook van Rotterdam en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

We willen dat onze inwoners zich thuis voelen in onze gemeente. Een plek waar je je prettig en veilig voelt, waar je kunt ontspannen, waar de leefomgeving is opgeruimd, waar je tot rust komt en waar je sociale contacten hebt. Een plek die geborgenheid biedt en waar je je talenten durft te ontwikkelen, ook als je hiermee een risico neemt. Zo’n plek wil Nissewaard zijn: schoon, heel en veilig!

De organisatie zit in een ontwikkelfase naar een nieuwe organisatiestructuur en heeft de eerste ronde van plaatsing intern afgerond, hiervan zijn er veertien teamleiders geplaatst. Wij zijn op zoek naar zes teamleiders, die samen met de managers en teamleiders willen gaan bouwen aan de eigentijdse organisatie die, samen met de inwoner, Nissewaard een mooiere plek maakt om te leven. Een organisatie waarin minder hiërarchie en ontkokering de sleutelwoorden zijn.

Ben jij een vernieuwende, verbindende, vakkundige leidinggevende en ga jij nieuwe uitdagingen niet uit de weg? Dan zoeken wij jou!

Interesse in deze vacature? Solliciteer dan vóór donderdag 4 juni 2020.

Meer over jouw toekomstige werkomgeving

Het team Projecten valt onder de eenheid Ruimtelijke Ontwikkeling en bestaat uit zo’n 18 medewerkers. Dit team werkt met een vaste kern, in combinatie met een flexibele schil.

Zij zijn verantwoordelijk voor het realiseren van ruimtelijke projecten -van planvorming tot en met uitvoering en oplevering-, inclusief de financiële gevolgen. Je bent integraal verantwoordelijk voor de met jou afgesproken resultaten van het team, zowel vakinhoudelijk als voor houding en gedrag. Uitvoering geven aan de duurzaamheidsagenda en het invoeren van de omgevingswet zijn daarbij belangrijke speerpunten. De verdere professionalisering van het plannen, uitvoeren en monitoren van projecten is een specifiek doorontwikkelingsvraagstuk. Daarnaast zorg jij ervoor dat het team Projecten de gewenste doorontwikkeling naar meer zelf organiserend werken kan maken.

Je profiel

Je toont leiderschap

 • Je begrijpt het werk van je teamleden, hun dagelijkse taken en uitdagingen en kunt hen ook aansturen en spiegelen vanuit de bredere organisatievisie en -doelen.
 • Je enthousiasmeert en inspireert medewerkers en bevordert de zelfstandigheid en taakvolwassenheid. Je bent in staat situationeel leiding te geven.
 • Je geeft het goede voorbeeld, bent resultaatgericht. Je maakt resultaatafspraken met je teamleden en spreekt hen daarop aan.
 • Je creëert een werkomgeving waarin medewerkers de ruimte ervaren om zaken bespreekbaar te maken.
 • Je hebt een duidelijke visie voor het team. Je geeft richting. Je weet waar het team staat, waar ze heen gaan en wat er moet gebeuren om daar te komen.
 • Je durft een beslissing te nemen en staat daar achter. Je bestudeert feiten en luistert naar de verschillende standpunten.

Je bent 100% modern leidinggevende en stuurt/coacht op verantwoordelijkheden

 • Je stelt een teamplan met je team op, afgeleid van de doelstellingen van de organisatie en draagt aan het geheel.
 • Je zorgt voor coördinatie, afstemming met andere teamleiders, inclusief de politiek-bestuurlijke afstemming in overleg met de manager.
 • Je stimuleert samenwerking binnen het team en zorgt voor het samen werken in beheer- en klantketenprocessen over teams heen.
 • Je maakt bijdragen van teamleden aan opgaven (programma’s, projecten, opdrachten) mogelijk en maakt hierover afspraken in het team en met de manager.

Je coacht het team en teamleden en hebt een stimulerende rol binnen de lerende organisatie

 • Je bent een goede (team)coach. Je lost problemen niet zo snel mogelijk zelf op maar begeleidt je teamleden bij het zelf oplossen ervan. Je stimuleert leren van en met elkaar.
 • Je geeft medewerkers vrijheid om binnen de team- en functiedoelstelling met eigen ideeën te komen, (verantwoorde) risico’s te nemen en fouten te mogen maken. Je stimuleert vernieuwing en continu verbeteren.
 • Je kijkt kritisch naar je eigen handelen en daagt jezelf uit op inhoud en competenties.

Over jou

 • (Minimaal) HBO opleiding en WO- werk- en denkniveau.
 • Affiniteit met de werkzaamheden van het team. Bij voorkeur met enkele jaren ervaring in het aansturen van teams, processen en projecten.
 • Coachende stijl van leidinggeven en situationeel leidinggevende.
 • Kennis en inzicht in de samenleving als geheel met haar maatschappelijke krachtenveld.
 • Kennis van en ervaring met politiek-bestuurlijke aangelegenheden en het gemeentelijk takenpakket en ervaringen op verschillende terreinen (in staat generalistisch te denken).
 • Passie voor het werken aan een lerende organisatie en ervaring met het vormgeven van een ‘leven lang leren loopbaan’.

Wat we bieden

Nissewaard biedt de nieuwe teamleider een fulltime (36 uur/week) functie. Het salaris is, afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring, max. € 5.814,- bruto per maand (schaal 12, Cao Gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek;

·      Een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris.

·      Ruimte voor plaats en tijd onafhankelijk werken.

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met:

Raymond van der Sluijs, manager Ruimtelijke Ontwikkeling,

06-15130326.

Interesse in deze vacature?

Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton. Doe dit vóór 4 juni 2020. Wij zijn benieuwd naar de reden van jouw interesse, je kennis en ervaring. We maken graag nader kennis met je in een persoonlijk gesprek. De selectie vindt plaats op basis van je CV en sollicitatiebrief. Een assessment, het maken van een casus en opvragen van referenties kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

In verband met de uitbraak van het coronavirus Covid-19 volgen wij de richtlijnen van RIVM en de Rijksoverheid.

De 1e gesprekken vinden plaats in de week van 8 tot en met 12 juni 2020.

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.