Adviseur SROI (social return of investment) (36 uur)

Ben jij onze nieuwe gemotiveerde collega voor #teamNW? Wij zijn op zoek naar een medewerker die onder andere adviseert hoe werkgevers SROI vorm kunnen geven, zodat re-integratie van inwoners wordt bevorderd.

Nissewaard is een gemeente met 86.000 inwoners met een unieke ligging op het eiland
Voorne-Putten, onder de rook van Rotterdam en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
We willen dat onze inwoners zich thuis voelen in onze gemeente. Een plek waar je je prettig en veilig voelt, waar je kunt ontspannen, waar de leefomgeving is opgeruimd, waar je tot rust komt en waar je sociale contacten hebt. Een plek die geborgenheid biedt en waar je je talenten durft te ontwikkelen, ook als je hiermee een risico neemt. Zo’n plek wil Nissewaard zijn: schoon, heel en veilig!

Wij zijn benieuwd naar de reden van jouw interesse, je kennis en ervaring. We maken graag nader kennis met je in een persoonlijk gesprek. De selectie vindt plaats op basis van je CV en sollicitatiebrief. Een assessment, het maken van een casus en opvragen van referenties kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

De eerste gesprekken vinden bij voorkeur eind november plaats.

Jouw toekomstige werkomgeving

De gemeente vindt het belangrijk om samen met haar opdrachtnemers te investeren in de sociale infrastructuur van de gemeente en regio. Hierbij is het doel om zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen en hen te ondersteunen op de weg daar naartoe. Opdrachtnemers van de gemeente worden daarom gevraagd om een percentage van de opdrachtsom in te vullen door social return of investment (SROI). Deze invulling aan social return kan op verschillende manieren.

De gemeente Nissewaard is onderdeel van de Arbeidsmarktregio Rijnmond. Vanuit de regio wordt samengewerkt op het gebied van SROI. Binnen deze regio is ook de registratie van alle SROI-verplichtingen georganiseerd. Op dit moment hebben we binnen de gemeente richtlijnen voor SROI in ons inkoop- en aanbestedingsbeleid. De inkopende medewerker maakt in overleg met een adviseur van het team Advies dienstverlening afspraken over het percentage SROI waar een aanbestedende partij aan moet voldoen. Daarnaast hebben we accountmanagers werkgeverservicepunt (WSP) die werkzoekenden en werkgevers aan elkaar verbinden.

Het ontbreekt op dit moment in de gemeente echter aan een medewerker die onder andere adviseert hoe werkgevers SROI vorm kunnen geven, zodat re-integratie van inwoners wordt bevorderd. Dit zijn uiteraard niet je enige taken. We willen daarom de aankomende twee jaar met elkaar onderzoeken of een dergelijke functie structureel gemaakt kan worden.

• Je zorgt voor het aanjagen en profileren van SROI, en het draagvlak van het SROI-beleid
  • Je zorgt voor de inregeling en borging van het werkproces voor de uitvoering van het SROI-beleid
  • Je bent de gesprekspartner voor de inkoopadviseurs en de decentrale inkopers m.b.t. alle inkopen in de gemeentelijke organisatie als het gaat om SROI, en adviseert hierbij over mogelijkheden en kansen om social return vorm te geven
  • Je bent sparringpartner en vraagbaak voor contractpartners
  • Je bent aanspreekpunt voor SROI-verplichtingen en ook voor de Backoffice SROI van het Werkgevers Servicepunt Rijnmond (WSPR)
  • Je vertegenwoordigt de gemeente en het cluster Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee op regionale overleggen in relatie tot SROI
  • Je begeleidt werkgevers bij het goed registreren van hun verplichtingen in het WIZZR-registratiesysteem
  • Je bewaakt de voortgang van de invulling van de verplichtingen, signaleert achterstanden en communiceert dit naar contractbeheerders
  • Je zorgt voor kwalitatieve en kwantitatieve voortgangsinformatie over de prestaties en rendement van SROI ten behoeve van het bestuur en beleid
  • Je bent de uitvoerder van de sanctieregeling bij het niet nakomen van SROI-afspraken
  • Er wordt een nauwe samenwerking met inkoop en accountmanagers van het WSP gevraagd
  • Er dient zoveel als mogelijk aansluiting te worden gezocht bij bestaande structuren en regionale arbeidsmarktontwikkelingen

• Je hebt hbo werk- en denkniveau met kennis en ervaring op het gebied van SROI
  • Je hebt ervaring en kennis van wet- en regelgeving Participatiewet (pré)
  • Je hebt ervaring en kennis op het gebied van aanbesteden en inkopen met name binnen het domein ruimtelijke ontwikkeling (pré)
  • Je hebt bij voorkeur meerdere jaren werkervaring binnen het sociaal domein
  • Je bent positief, enthousiast en gedreven om dagelijks het verschil te maken
  • Je bent communicatief sterk ontwikkeld, creatief en weet iedereen om je heen te inspireren
  • Je bent de verbindende kracht en krijgt mensen in beweging

• Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 4.671,- (schaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • In eerste instantie een contract voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging van een jaar.

Marjolein Mulder, teamleider

telefoonnummer: 06-55892087