Adviseur veilige en gezonde leefomgeving (milieu) (36 uur)

De gemeente Nissewaard ligt in een dynamische en uitdagende regio, zeker ook waar het een gezond en veilig leefmilieu betreft. Heb jij de passie om in deze omgeving je brede milieukennis in te zetten? Vind je het een mooie uitdaging om te adviseren over de grote belangenafwegingen op dit vlak? Solliciteer dan op deze functie!

Als beleidsmedewerker Milieu kom je te werken in de vakgroep Milieu & Duurzaamheid van het team Ruimtelijke Inrichting. Met je brede milieukennis op het vlak van onder meer bodem, geluid, externe veiligheid, lucht en milieuzonering adviseer je binnen lopende en nieuwe ruimtelijke projecten. Deze functie is in de huidige tijd zonder meer uitdagend. En dat geldt zeker voor een gemeente als Nissewaard, gezien onze ligging onder de rook van het havengebied van Rotterdam, met z’n grote hoeveelheid infrastructuur (zowel op land als in het water). In deze context zet je je in voor een veilig en gezonde werk- en leefomgeving voor onze inwoners en ondernemers. Dat vraagt van jou als adviseur flexibiliteit om aan de ene kant te werken aan het verbeteren van de leefomgeving en aan de andere kant ontwikkelingen mogelijk te blijven maken. Specialistische kennis haal je op bij Omgevingsdienst DCMR, waar je nauw contact mee onderhoudt.

Meer specifiek zijn jouw taken:

 • Beleidsadvisering op het gebied van bodemkwaliteit, geluid, lucht, externe veiligheid en milieuzonering;
 • Adviseren ten aanzien van milieuaspecten binnen lopende en nieuwe ruimtelijke projecten;
 • Voorbereiding treffen voor de implementatie van de Omgevingswet;
 • Bijdragen aan de totstandkoming van de Omgevingsvisie en Omgevingsplan.

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de resultaten. Jij:

 • hebt minimaal hbo werk- en denkniveau en minimaal 2 jaar ervaring op het gebied van milieuadvisering;
 • hebt een drive om een bijdrage te leveren aan een goede omgevingskwaliteit in Nissewaard;
 • bent initiatiefrijk, pakt nieuwe beleidszaken voortvarend op, boekt resultaten en hebt een flexibele instelling;
 • staat stevig in je schoenen, bent praktisch, durft risico’s te nemen en buiten de kaders te denken en te handelen;
 • schakelt makkelijk met bestuurders, partners, inwoners en collega’s.

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet.

In januari 2023 is ons stadhuis na een grote verbouwing heropend en zijn wij gestart met het hybride werken. Je kunt je werklocatie - afhankelijk van waar het effectief is om jouw werk op dat moment te kunnen doen – zelf kiezen. Zo kun je met collega’s afspreken in het net verbouwde stadhuis of een thuiswerkdag inplannen als je zelfstandig en geconcentreerd aan het werk wilt.

Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

 • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal €4.671,- (schaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).
 • Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid.
 • Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Neem dan contact op met:

 • Hannah Apell
  Telefoonnummer: 06-48 46 01 93

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.