Ambtelijk Secretaris Ondernemingsraad (20 uur)

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten levert, proactief en creatief is bij het realiseren van maatschappelijke uitdagingen. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. Het afgelopen jaar hebben we hier flinke stappen in gezet. Naast een nieuwe organisatiestructuur is ook de rol voor de medewerker sterk veranderd. Meer regie en zeggenschap over de wijze waarop jij je werk invult.

De Ondernemingsraad Nissewaard (OR) kent 7 kernleden en heeft een flexibele schil van collega’s. Met elkaar leveren wij een bijdrage op (actuele) onderwerpen die spelen binnen de organisatie. De werkwijze van de huidige OR is gericht op het vooraf instappen op een proces en niet te wachten op een advies- of instemmingaanvraag na het gelopen proces. Dit betekent dat er gaandeweg al wendingen en/of bijstellingen kunnen plaatsvinden in overleg met de gemeentesecretaris en dat de wettelijke termijn voor advies- of instemming veelal geen 6 weken of meer behelst.

Ook laten wij ons graag informeren over processen die niet zo zeer des OR zijn, maar wel bijdragen aan inzicht en het kunnen “linken” aan onderwerpen.

Interesse in deze vacature? Solliciteer dan voor 17 mei.

·         Je bent binnen de gemeente Nissewaard het aanspreekpunt voor de OR;

·         Je bent aanwezig bij en legt verslag van diverse overleggen met de OR leden, maar ook van overleggen met het college. De overleggen vinden veelal plaats op woensdagen en donderdagen. Dit zijn dan ook ‘vaste’ werkdagen.

·         Je houdt de agenda bij en zorgt voor afstemming tussen de OR en “externe” insprekers

·         Je bent proactief betrokken bij de voorbereiding van overleggen, je hebt scherp in beeld welke stukken aangeleverd moeten worden en zorgt ervoor dat alle relevante documenten op tijd worden verspreid naar OR-leden, directie team, integraal management team en eventuele andere stakeholders.

·         waar nodig lever je ondersteuning aan het dagelijks bestuur bij bijvoorbeeld het opstellen adviezen etcetera.

·      Je hebt tenminste MBO+ / HBO werk- en denkniveau en een relevant afgeronde opleiding.

·      Affiniteit met en kennis van medezeggenschap en van de Wet op de Ondernemingsraden (WOR) en werkervaring bij een gemeente of overheid is een pré.

·      Je houdt van aanpakken, je werkt gestructureerd en presteert ook onder hoge werkdruk.

·      Je hebt een zeer goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

·      Je bent betrokken en voelt je verantwoordelijkheid voor je werk.

·      Je bent een teamspeler, maar je kunt je werk ook zelfstandig goed doen.

·      Je legt makkelijk contact en durft goed op mensen af te stappen.

·         Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt  maximaal € 3.591,00 (schaal 8) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.

·         Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).

·         Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot je inzet en resultaat.

·         Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Nissewaard Leert!

Wij willen als organisatie dat onze medewerkers in staat zijn zichzelf constant aan te passen aan de huidige ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee een vanzelfsprekendheid binnen de gemeente Nissewaard. Deze “lerende organisatie” maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

Neem dan contact op met

Ingrid van Buuren, voorzitter OR, telefoonnummer: 06-55577796,

email: i.vanbuuren@nissewaard.nl

Radj Sewdajal, secretaris OR, telefoonnummer 06-14886610

email: r.sewdajal@nissewaard.nl of

Interesse in deze vacature?

Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton. Doe dit vóór 17 mei 2021.