Behandelaar Bezwaar, Beroep en Klachten (36 uur)

Ben jij jurist en ben je in staat om onafhankelijk, vanuit de wettelijke kaders en gemeentelijke regelgeving, te komen tot een oordeel op een bezwaar? Ben je communicatief en vind je het interessant om een bezwaar vanuit verschillende perspectieven te beoordelen en daarbij contact te hebben met diverse partijen binnen en buiten de gemeente? Ben je oplossingsgericht en heb je de vaardigheden om bezwaren in overleg met alle partijen weg te kunnen nemen of het besluit goed uit te kunnen leggen? Heb je het lef om te staan voor rechtmatigheid en rechtszekerheid en indien nodig de gemeente te vertegenwoordigen bij de rechtbank? Dan is de functie behandelaar bezwaar, beroep en klachten interessant voor jou.

Als Behandelaar Bezwaar, Beroep en Klachten werk je in het team Belastingen en Rechtsbescherming van de eenheid Control & Informatie. Jouw belangrijkste taak is te zorgen voor een soepele en heldere afhandeling van bezwaarschriften van burgers en bedrijven. Jij:

• handelt (ook in mandaat) bezwaar- en beroepschriften af. Je fungeert als secretaris van Algemene bezwaar- en beroepscommissie.
  • adviseert over juridische en bestuurlijke aangelegenheden. De nadruk van de af te handelen bezwaarschriften zal liggen bij Ruimtelijke ordening, de APV, de Wmo, de Jeugdwet en subsidies.
  • kan ook worden ingezet voor bezwaren op het gebied van de Participatiewet. Daarnaast behandel je indien nodig ook klachten op verschillende gebieden.

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de doelen. Jij:

• beschikt over een gedegen algemene juridische kennis op hbo/wo-niveau van het bestuursrecht.
  • ervaring hebt met de genoemde werkzaamheden of als jurist bij een overheidsorganisatie. We nodigen je uit om te solliciteren.
  • hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.
  • bent flexibel, nauwkeurig, je staat stevig in je schoenen en je houdt je aan je afspraken.

• Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 5.372,00 (schaal 11) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • De gemeente Nissewaard heeft het hybride werken geïntroduceerd. Hierbij is ruimte om vanuit huis, kantoor of een andere locatie te werken en de werkuren flexibel in te richten.