Beleidsmedewerker Jeugd & Onderwijs (32-36 uur)

Ben jij onze nieuwe collega voor #TeamNW? Iemand vol energie, die krachten weet te bundelen en partners mee te nemen in uitvoering van de plannen. Solliciteer! Binnen een week reageren we op je sollicitatie en gaan graag snel met je in gesprek!

De gemeente Nissewaard bestaat uit zes eenheden, waar de eenheid Maatschappelijke Ontwikkeling (MO) er één van is. De eenheid MO richt zich op beleid, advies en uitvoering rond zorg, welzijn, onderwijs, participatiewet, volksgezondheid, sport en cultuur en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo, de Jeugdwet en de Wet Verplichte GGZ. Het team Ontwikkeling valt onder de eenheid MO en bestaat uit 38 medewerkers. In dit team is het beleid rondom het sociaal domein, van ontwikkeling tot implementatie, belegd.

Als beleidsmedewerker jeugd & onderwijs werk je in het team Ontwikkeling van de eenheid Maatschappelijke Ontwikkeling. Je draagt zorg voor samenhang en verbinding binnen het (jeugd)domein, onderwijs en andere beleidsterreinen. Jij:

 • geeft uitvoering aan het onderwijskansen- en VVE-beleid. Speerpunten zijn het bewerkstelligen van een doorgaande lijn, het vergroten van het bereik van doelgroepkinderen en het verbeteren van de toeleiding van voorschool naar primair onderwijs.
 • bent beleidsmatig verantwoordelijk voor de sociaal medische indicaties, dyslexiezorg, het schoolmaatschappelijk werk (primair onderwijs) en het naschoolse aanbod.
  bent accounthouder voor het NT2 onderwijs en voert de daarbij passende werkzaamheden uit.
 • speelt in op signalen vanuit het werkveld en hebt oog op welke manier signalen ondergebracht kunnen worden binnen bestaand beleid.
  adviseert portefeuillehouders, stelt collegeadviezen en beleidsnota’s op en beheert financiële budgetten.
 • bent accounthouder/opdrachtgever voor diverse partners en verantwoordelijk voor interne processen o.a. subsidies, facturen.
 • participeert namens de gemeente in diverse netwerken/overleggen en onderhoudt een nauwe samenwerking met in- en externe partners, met name in het kader van de Wet primair onderwijs, Wet voortgezet onderwijs, Wet passend onderwijs, Jeugdwet en preventie.

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de resultaten. Jij:

 • hebt een afgeronde academische- of hbo-opleiding.
 • hebt kennis van onderwijsbeleid en de Jeugdwet.
 • hebt ervaring als accounthouder en in het subsidieproces.
 • opereert omgevingsbewust en politiek-bestuurlijk sensitief.
 • werkt zelfstandig maar niet geïsoleerd, legt op het juiste moment verbinding met collega’s en partners.
 • bewaart het overzicht op taken, inhoud en financiën en kunt anderen hierin mondeling en schriftelijk meenemen. Ook kun je overweg met Excel en financiële gegevens;
 • bent een denker en een doener, die strategie en uitvoering bij elkaar brengt.

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet.

Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

 • Een arbeidsovereenkomst door de duur van een jaar.
 • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 4.671,- (schaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).
 • Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid.
 • Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Neem dan contact op met:

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.