Beleidsmedewerker Monumenten (18 uur)

Ben jij gek op cultureel erfgoed? En wil je je bezig houden met beleid voor het behoud van monumenten?

Interesse in deze vacature? Solliciteer dan voor 26 juni.

Wat je gaat doen

Nissewaard kent een rijke geschiedenis die zijn sporen in al haar kernen en wijken heeft nagelaten. Dit cultureel erfgoed vertelt ons hoe door de eeuwen heen in Nissewaard werd gewoond en gewerkt. Nissewaard vindt dit erfgoed belangrijk en wil zich samen met de eigenaren van het erfgoed inzetten op het behoud en het benutten ervan.

De gemeente kent 96 rijksmonumenten en 93 gemeentelijke monumenten. Het gaat om gebouwen zoals woonhuizen, boerderijen, kerken en molens en objecten, zoals de muziektent in Abbenbroek en de ijzeren kooimast in Geervliet. De historische kernen van Abbenbroek, Geervliet, Heenvliet en Zuidland zijn door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aangewezen als beschermd stads- of dorpsgezicht.

Wat je gaat doen

Als beleidsmedewerker monumenten ben je het aanspreekpunt van de gemeente op het gebied van de beschermde monumenten en de beschermde stads- en dorpsgezichten. Je adviseert het bestuur over het te voeren beleid en geeft hier ook uitvoering aan. Concreet betekent dit dat je:

·         zorg draagt voor een actueel monumentenbeleid (waaronder de erfgoedverordening en subsidieregeling gemeentelijke monumenten);

·         inhoudelijke inbreng levert voor de omgevingsvisie, omgevingsplannen, de kerkenvisie, etc.;

·         de aanwijzing van gemeentelijk monumenten begeleidt;

·         ambtelijk secretaris bent van de erfgoedcommissie;

·         monumenteigenaren informeert over de instandhouding van monumenten, regelgeving, subsidiemogelijkheden, verduurzaming, brandveiligheid en eventuele vragen van monumenteneigenaren hierover beantwoord;

·         subsidieaanvragen voor restauratiewerkzaamheden aan gemeentelijke monumenten beoordeeld;

·         nauw samenwerkt met vergunningverleners, handhavers en gemeentelijke vastgoedbeheerders en hen waar nodig adviseert.

Over jou

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de resultaten. Jij:

·         beschikt minimaal over een hbo werk- en denkniveau, aangevuld met een relevante hbo of wo-opleiding op het gebied van cultureel erfgoed, cultuurhistorie en/of monumentenzorg.

·         hebt bouwtechnische kennis van en ervaring met restauraties, affiniteit met archeologie.

·         hebt enkele jaren werkervaring binnen een overheidsorganisatie en/of een instelling die zich met erfgoed bezig houdt.

·         bent bekend met de Erfgoedwet en het omgevingsrecht.

·         hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en beschikt over goede organisatorische, communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

·         bent onafhankelijk en hebt geen verbintenis met belangenorganisaties op het gebied van monumenten en/of erfgoed.

Wat we bieden

Over ons

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet.

Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

 

Wat we bieden

·         Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal €4.494,00 (schaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.

·         Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).

·         Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid.

·         Een goede werksfeer met leuke collega’s.

·         Thuiswerken is voorlopig nog aan de orde en dat zal in de toekomst ook in aangepaste vorm zo blijven.

 

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met:

Emiel de Vis, email: e.devis@nissewaard.nl tel.: 06-51777024

Solliciteer!

Vertel ons waarom jij bij #TeamNW wilt werken. Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton. Doe dit voor 26 juni 2021.

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.