Beleidsmedewerker Onderwijs (36 uur)

Ga jij met ons en onze partners de uitdaging aan om de jeugd in Nissewaard de beste ontwikkelingsmogelijkheden te geven? Binnen het team Maatschappelijke Ontwikkeling zijn wij op zoek naar een enthousiaste fulltime Beleidsmedewerker Onderwijs.

Interesse in deze vacature? Solliciteer dan vóór 22 juli 2019.

Als we je uitnodigen voor een gesprek, horen we tijdens dit gesprek graag jouw verhaal en een pitch waarom jij denkt dat de functie jou op het lijf is geschreven. De pitch is vormvrij, we laten ons verrassen! De eerste gesprekken vinden plaats vanaf 25 juli 2019.

Wat je gaat doen

Wij zoeken een enthousiaste beleidsmedewerker onderwijs met specifieke kennis van onderwijshuisvesting. Naast onderwijshuisvesting, zullen kinderopvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) een deel van je takenpakket vormen. Bij alle taken vragen we je breder te kijken dan alleen onderwijs, zodat je verbinding kunt leggen met het sociaal domein (bijvoorbeeld inzake jeugdproblematiek) en fysiek domein (bijvoorbeeld verbinden onderwijshuisvesting met herontwikkelingen in de wijk).

Je bent werkzaam in een krachtenveld waarin scholen (zowel besturen als directies), andere onderdelen van de gemeente (van uitvoering tot beleid in fysiek en sociaal domein), het college (wethouder onderwijs) en de gemeenteraad de belangrijkste actoren zijn. Daarnaast fungeer je als accountmanager van het openbaar onderwijs.

Als beleidsmedewerker Onderwijs voer je concreet de volgende werkzaamheden uit:

  • Je geeft het integraal huisvestingsplan (IHP) voor het onderwijs verder vorm, op basis van de huisvestingsvisie die momenteel wordt afgerond.

  • Je maakt afspraken met de kinderopvang-organisaties over peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie, inclusief de implementatie van de 16 uurs-eis, en je monitort hoe deze afspraken in de praktijk worden uitgevoerd;

  • Als accountmanager van het openbaar onderwijs, adviseer je het college over wijzigingen en ben je eerste aanspreekpunt voor vragen en ontwikkelingen;

  • Je organiseert en/of participeert in (bestuurlijke) overleggen met het onderwijs, zoals het OOGO;

  • Je participeert in ambtelijke overleggen met regiogemeenten en zit eventueel deze overleggen voor;

  • Je beheert de budgetten behorend bij je werkveld, zoals voor onderwijshuisvesting en VVE;

  • Je houdt ontwikkelingen in je werkveld bij, zoals nieuwe wet- en regelgeving, jurisprudentie en innovaties en zorgt dat deze waar nodig worden ingebed in Nissewaards beleid en uitvoering.

Over jou

Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding en meerdere jaren werkervaring op het terrein van onderwijs, waarbij onderwijshuisvesting deel was van je takenpakket. Je beschikt over goede kennis van de inhoudelijke, juridische en financiële aspecten van deze functie.

Je bent een verbinder en weet als geen ander de wereld van onderwijs en gemeente bij elkaar te brengen. Je hebt een goed ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne, die je onder andere van pas komt in je nauwe contact met de wethouder Jeugd & Onderwijs. Je weet de juiste personen te betrekken binnen en buiten de gemeentelijke organisatie, zodat er draagvlak is voor je voorstellen. Je weet op een creatieve en oplossingsgerichte manier om te gaan met (onverwachte) hobbels die op je pad komen.

Je overige competenties zijn: je bent een teamspeler, proactief,  je handelt integer en je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.

Wat we bieden

Je komt te werken in een betrokken team van beleidsmedewerkers op het gebied van onderwijs, jeugd, Wmo, werk & inkomen, cultuur, sport en welzijn. De senior beleidsmedewerker (Passend) Onderwijs, die tevens verbinder is richting de Jeugdwet, zal je meest directe collega en sparringpartner zijn. Verder bieden wij het volgende:

  • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt  maximaal € 4.225,- (schaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.

  • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot je inzet en resultaat.

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met Carin den Heijer (waarnemend teamcoördinator team Maatschappelijke Ontwikkeling), Telefoon: (0181) 69 69 48. Eventueel kan contact opgenomen worden met Indra Caerteling (programmamanager toekomstbestendig sociaal domein), Telefoon: (0181) 69 65 48.

 

De gemeente Nissewaard heeft, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.