Beleidsmedewerker Participatie (32-36 uur)

Nissewaard is een gemeente met 85.000 inwoners met een unieke ligging op het eiland Voorne-Putten, onder de rook van Rotterdam en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

We willen dat onze inwoners zich thuis voelen in onze gemeente. Een plek waar je je prettig en veilig voelt, waar je kunt ontspannen, waar de leefomgeving is opgeruimd, waar je tot rust komt en waar je sociale contacten hebt. Een plek die geborgenheid biedt en waar je je talenten durft te ontwikkelen, ook als je hiermee een risico neemt. Zo’n plek wil Nissewaard zijn: schoon, heel en veilig!

Voor het team Ontwikkeling zijn wij op zoek naar een enthousiaste verbinder.

Interesse in deze vacature? Solliciteer dan voor 11 mei.

Het team Ontwikkeling valt onder de eenheid Maatschappelijke Ontwikkeling (MO) en bestaat uit 27 medewerkers. MO richt zich op beleid, advies en uitvoering rond zorg, welzijn, onderwijs, participatiewet, volksgezondheid, sport kunst en cultuur en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo, de Jeugdwet en de wet Verplichte GGZ. In het team Ontwikkeling is het beleid rondom het sociaal domein, van ontwikkeling tot implementatie, belegd. Met behulp van data-analyse wordt jaarlijks, samen met het bestuur, partners en inwoners, bepaald aan welke opgave(n) wordt gewerkt. Het team voert de regie op de uitvoeringsagenda en mobiliseert, verbindt en faciliteert het in- en externe netwerk om tot resultaten te komen.

·      Je bent verantwoordelijk voor het beleid op het gebied van de Participatiewet, werk en inkomen.

·      Je adviseert wethouders, stelt collegeadviezen en beleidsnota’s op, beheert budgetten en vertaalt beleidsuitgangspunten naar uitvoeringsprogramma’s.

·      Je zorgt voor de vertaling van beleid naar uitvoering en betrekt de uitvoering hier nauw bij.

·      Je werkt samen met de eenheid Werk, Inkomen & Identiteit, Voorne Putten Werkt, de regiogemeenten en de arbeidsmarktregio. Je ontwikkelt beleid mede voor en in samenwerking met de gemeente Brielle

·      Je denkt mee met collega’s (en zij met jou) over diverse beleidsmatige vraagstukken en verbindt jouw werkgebied met de andere terreinen binnen en buiten het sociaal domein.

·      Je takenpakket is flexibel van inhoud, en afhankelijk van de opgaven, ontwikkelingen en je talenten/affiniteiten.

Als beleidsmedewerker Participatiewet kijk je kritisch naar het huidige participatiebeleid en het toekomstbestendig maken van het sociaal domein. Juist in deze tijd is het van belang snel te schakelen en kansen te signaleren en benutten.

Daarnaast ga je over het opstellen van de visie over de toekomst van werk en inkomen en het actief voorbereiden en adviseren met betrekking tot de fusie Voorne aan Zee.

Jij kan nieuwe ontwikkelingen vertalen naar strategisch beleid en naar een werkwijze voor de uitvoering. Het is hierbij van belang dat de visie vanuit de gemeente duidelijk in het beleid naar voren komt. Op deze manier zorg je ervoor dat het beleid op de juiste wijze wordt uitgevoerd.

Je werkt nauw samen met verschillende teams en professionals. Je haalt de informatie uit de praktijk en je legt verbanden met andere beleidsterreinen. Ook onderhoud je het contact met betrokken ketenpartners en neem je als vertegenwoordiger van de gemeente deel aan regionale overleggen, zoals de arbeidsmarktregio Rotterdam-Rijnmond

·      Je hebt een afgeronde WO of HBO-opleiding met zeer ruime ervaring binnen het sociaal domein en goede kennis van de participatiewet

·      Je pakt als teamspeler uitdagingen integraal aan betrekt de juiste personen

·      Je bent een bewezen linking pin tussen beleid en uitvoering (zowel binnen als buiten de gemeente)

·      Je hebt ervaring met het voeren van gesprekken met (keten)partners

·      Je kunt goed plannen en organiseren, en beschikt over een gezonde dosis lef

·      Je bent besluitvaardig, stressbestendig, flexibel en je hebt ondernemingszin en een goed ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne

·      Je bent integer en goed in het opbouwen en onderhouden van relaties

·      Je hebt ervaring met het schrijven van beleidsnota’s en collegeadviezen

·         Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 5.169 (schaal 11) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.

·         Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).

·         Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot je inzet en resultaat.

·         Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Jacqueline Lentink, Teamleider Ontwikkeling

cj.lentink@nissewaard.nl

Interesse in deze vacature?

Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton. Doe dit voor datum 11 mei 2021.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 18 en 25 mei.