Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling (32 - 36 uur)

Nissewaard is een jonge gemeente die in 2015 is ontstaan na een herindeling. De gemeente bestaat uit de stad Spijkenisse en de (deels historische) dorpen Abbenbroek, Geervliet, Heenvliet, Hekelingen,  Simonshaven en Zuidland. Nissewaard beslaat ruim 82 km² landoppervlak en is aan drie zijden omringd door water. Stad en dorpen, een groot buitengebied en recreatiegebied De Bernisse, maken Nissewaard tot een afwisselend gebied in de zuidrand van de metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH). Samen werken wij voor de ruim 85.000 inwoners van de gemeente. Ons belangrijkste doel? Zorgen dat Nissewaard een fijne plek is om te wonen, werken en leven!

Je komt te werken bij het team Ruimtelijke Inrichting. Dit team is de beleidsinhoudelijke regisseur op de domeinen Ruimtelijke Ordening en -Ontwikkeling, Recreatie & Toerisme, Milieu, Wonen, Economie en Verkeer & Vervoer.

Interesse in deze vacature? Solliciteer dan voor 10 maart.

·         Adviseren op en voorbereiden van bestemmingplannen / -omgevingsplannen;

·         Zorgdragen voor digitale aspecten van een bestemmingsplan / omgevingsplan;

·         Procesmatig begeleiden van bestemmingsplannen / -omgevingsplannen inclusief vertegenwoordiging in rechte;

·         Overleggen met en vraagbaak zijn voor initiatiefnemers, belanghebbenden en omwonenden, collega’s, ambtelijke opdrachtgevers, stedenbouwkundige bureaus en overheidsinstanties;

·         Ontwikkelen en meedenken over ruimtelijk beleid en invoering Omgevingswet;

·         Behandelen van planschadeverzoeken;

·         Signaleren van trends en ontwikkelingen op het gebied van de ruimtelijke ordening en deze vertalen naar beleid en plannen;

·         Deelnemen aan projectgroepen voor gemeentelijke ontwikkelopgaven;

·         Deelnemen aan regionale overleggen over regionale ruimtelijke vraagstukken.

·         Je hebt een relevante hbo- of academische opleiding bijvoorbeeld ruimtelijke ordening, planologie, of sociale geografie  afgerond;

·         Je hebt aantoonbaar minimaal 5 jaar recente ervaring met het beleidsdomein Ruimtelijke Ordening;

·         Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met het zelfstandig voorbereiden en begeleiden van (complexe) bestemmingsplannen;

·         Je hebt ervaring met het werken in projecten en programma’s;

·         Je bent initiatiefrijk, pakt nieuwe beleidszaken voortvarend op, boekt resultaten  en hebt een flexibele instelling;

·         Je staat stevig in je schoenen, je bent praktisch, wilt geen eiland zijn, durft weloverwogen risico’s te nemen en buiten de kaders te denken en te handelen;

·         Je schakelt makkelijk met bestuurders, partners, inwoners en collega’s.

·         Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt  maximaal € 5.169,00 (schaal 11) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.

·         Naast je salaris ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% wat je kan inzetten voor extra verlofuren, studiefaciliteiten, vakantiegeld of extra uitbetaling.

·         Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot je inzet en resultaat.

·         Een goede werksfeer met leuke collega’s.

·         Mede door de Covid19 maatregelen dient de komende periode zoveel mogelijk thuis gewerkt te worden. Ook ná Covid19 blijft het mogelijk om (gedeeltelijk) thuis te werken.

Rob van Langen (teamleider)

Telefoonnummer  (0181) 696228 mobiel 06-42255542

rjg.vanlangen@nissewaard.nl

Diana Stok (beleidsmedewerker RO)

Telefoonnummer (0181) 696197

d.stok@nissewaard.nl

Interesse in deze vacature?

Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton. De vacature staat open tot en met 10 maart 2021. Na je sollicitatie ontvang je bericht of je wordt uitgenodigd voor een eerste kennismaking.