Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening (32 uur)

Nissewaard is een jonge gemeente die in 2015 is ontstaan na een herindeling. De gemeente bestaat uit de stad Spijkenisse en de (deels historische) dorpen Abbenbroek, Geervliet, Heenvliet, Hekelingen,  Simonshaven en Zuidland. Nissewaard beslaat ruim 82 km² landoppervlak en is aan drie zijden omringd door water. Stad en dorpen, een groot buitengebied en recreatiegebied De Bernisse, maken Nissewaard tot een afwisselend gebied in de zuidrand van de metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH). Samen werken wij voor de ruim 85.000 inwoners van de gemeente. Ons belangrijkste doel? Zorgen dat Nissewaard een fijne plek is om te wonen, werken en leven!

De huidige afdeling Strategie is verantwoordelijk voor het strategische en een groot deel van het tactische beleid op zowel ruimtelijk als sociaal gebied. De afdeling bestaat uit een staf en drie teams, namelijk Stadsontwikkeling, Maatschappelijke Ontwikkeling en Regie.

Je komt te werken bij het team Stadsontwikkeling. Dit team is de beleidsinhoudelijke regisseur op de domeinen Ruimtelijke Ordening en -Ontwikkeling, Duurzaamheid, Klimaatadaptatie, Milieu, Wonen, Economie en Cultureel Erfgoed.

Interesse? Solliciteer dan vóór 2 juni 2019.

·         Adviseren op en voorbereiden van bestemmingplannen / -omgevingsplannen.

·         Procesmatig begeleiden van bestemmingsplannen / -omgevingsplannen inclusief vertegenwoordiging in rechte.

·         Overleggen met en vraagbaak zijn voor initiatiefnemers, belanghebbenden en omwonenden, collega’s, ambtelijke opdrachtgevers, stedenbouwkundige bureaus en overheidsinstanties.

·         Ontwikkelen en meedenken over ruimtelijke beleid.

·         Signaleren van trends en ontwikkelingen op het gebied van de ruimtelijke ordening en deze vertalen naar beleid en plannen.

·         Deelnemen aan regionale overleggen over regionale ruimtelijke vraagstukken.

·         Fungeren als contactpersoon archeologie.

·         Je hebt een relevante hbo- of academische opleiding bijvoorbeeld ruimtelijke ordening, planologie, of sociale geografie  afgerond.

·         Je hebt aantoonbaar minimaal 2 jaar recente ervaring met het beleidsdomein Ruimtelijke Ordening.

·         Je bent initiatiefrijk, pakt nieuwe beleidszaken voortvarend op, boekt resultaten  en hebt een flexibele instelling.

·          Je staat stevig in je schoenen, je bent praktisch, wilt geen eiland zijn, durft weloverwogen risico’s te nemen en buiten de kaders te denken en te handelen.

·         Je schakelt makkelijk met bestuurders, partners, inwoners en collega’s.

Wat bieden wij

·         Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt  maximaal € 4.225,00 (schaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.

·         Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot je inzet en resultaat.

·         Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Frans Janssen

f.janssen@nissewaard.nl

Krista Lorsheijd - Wierda

kbp.wierda@nissewaard.nl

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten. Gelet op de samenstelling binnen het domein Ruimtelijke Ordening, gaat onze voorkeur uit naar een man.