Beleidsmedewerker Sociaal Domein (36 uur)

Ga jij met ons en onze partners de uitdaging aan om het Sociaal Domein in Nissewaard vorm en inhoud te geven? Solliciteer dan vóór 31 oktober.

Wij verwachten geen sollicitatiebrief. Een CV en de reden van je interesse is voor ons vooraf voldoende. Als we je uitnodigen voor een gesprek, horen we tijdens dit gesprek graag jouw verhaal en een pitch waarom jij denkt dat de functie jou op het lijf is geschreven. De pitch is vormvrij, we laten ons verrassen!

De eerste gesprekken vinden plaats vanaf 4 november 2019.

Je takenpakket is flexibel van inhoud, en afhankelijk van de opgaven, ontwikkelingen en je talenten/affiniteiten. In ieder geval ga je het volgende doen:

·         Je werkzaamheden bestaan onder meer uit het initiëren, voorbereiden, vormgeven, uitdragen en het creëren van draagvlak voor visie en het beleid;

·         Je bent breed inzetbaar binnen het sociaal domein, maar je focus ligt op de gebieden Participatiewet, de Wet sociale werkvoorziening en aanpalende sociale wetgeving;

·         Je adviseert je portefeuillehouders, je stelt collegeadviezen en beleidsnota’s op en je beheert een aantal financiële budgetten;

·         Je signaleert ontwikkelingen en trends, en bestudeert nieuwe en in ontwikkeling zijnde wet- en regelgeving en jurisprudentie en past gemeentelijk beleid en regelgeving hierop aan;

·         Je participeert namens de gemeente, met een grote mate van zelfstandigheid, in diverse netwerken/overleggen en onderhoudt een nauwe samenwerking met in- en externe partners;

·         Je denkt buiten jouw werkgebied om mee met collega’s (en zij met jou) over diverse beleidsmatige vraagstukken;

·         je werkt nauw samen met de uitvoerende afdelingen en denkt en werkt mee in de implementatie van visiedocumenten, neemt initiatief en kunt als projectleider fungeren.

·         Je hebt minimaal een afgeronde Hbo-opleiding, je beschikt over goede kennis van financiën en je hebt ervaring binnen het sociaal domein, in het bijzonder op het gebied van de Participatiewet;

·         Je bent energiek, vernieuwend en een verbinder die mensen enthousiast weet te maken;

·         Je kunt helder verwoorden wat jouw doelen zijn, en je gaat daarbij voor resultaat: visie, zowel op het proces als op inhoud is van belang voor een goede uitoefening van de functie;

·         Je pakt als teamspeler het liefst uitdagingen integraal aan, en je weet hierbij haarfijn de juiste personen te betrekken (zowel binnen als buiten de gemeente);

·         Je kunt goed plannen en organiseren, en beschikt over een gezonde dosis lef;

·         Je hebt ervaring met het voeren van gesprekken met inwoners en (keten)partners;

·         Je bent besluitvaardig, stressbestendig, flexibel en je hebt ondernemingszin en een goed ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne;

·         Je bent integer, goed in het opbouwen en onderhouden van relaties.

Wat bieden wij

·         Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt  maximaal € 4.225,- (schaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur. Een arbeidsmarkttoelage behoort tot de mogelijkheden.

·         Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot je inzet en resultaat.

·         Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Neem dan contact op met Viola Ruis (Teamcoördinator Advies, Ontwikkeling en Controle bij Voorne-Putten Werkt, bereikbaar op 0181 – 692 542) of Carin den Heijer (Teamcoördinator Beleid Sociaal Domein, bereikbaar op 0181 – 696 948).

De gemeente Nissewaard heeft, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.