Beleidsmedewerker Sociaal Domein Centrumtaken (32–36 uur)

Ben jij onze nieuwe collega voor #TeamNW? Een denker én doener die zich hard maakt voor een inclusief en veilig thuis voor alle inwoners op de Zuid-Hollandse Eilanden? Solliciteer! Binnen een week reageren we op je sollicitatie en gaan graag snel met je in gesprek!

De eenheid Maatschappelijke Ontwikkeling (MO) richt zich op beleid, advies en uitvoering rond zorg, welzijn, onderwijs, participatiewet, volksgezondheid, sport en cultuur en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo, de Jeugdwet en de wet Verplichte GGZ. Het team Ontwikkeling valt onder de eenheid MO en bestaat uit 35 medewerkers. In dit team is het beleid rondom het sociaal domein, van ontwikkeling tot realisatie, belegd.

De gemeente Nissewaard is centrumgemeente voor vrouwenopvang, huiselijk geweld & kindermishandeling, maatschappelijke opvang en beschermde woonvormen.  In deze functie werk je dan ook met en voor de hele regio Zuid-Hollandse Eilanden: zes gemeenten op drie eilanden met elk hun eigen identiteit. Met een groep enthousiaste en deskundige collega’s uit de diverse gemeenten, de regionale projectleiders én onze zorgpartners werk je aan de regionale aanpak huiselijk geweld & kindermishandeling, de ontwikkeling van Beschermd wonen naar Beschermd thuis en de transitie van opvang naar wonen.

Alles wat je doet, heeft tot doel om inwoners van de Zuid-Hollandse Eilanden die zich bevinden in een zeer kwetsbare periode van hun leven perspectief te bieden op maatschappelijk herstel. Jouw rol daarin is zorgen dat het regionale beleid in de praktijk werkt zoals het bedoeld is. Dat vraagt soms een aanpassing van beleid en soms van de uitvoering, en dit is precies waar jij goed in bent als creatief denker, kritische vragensteller, aanjager en oplosser. Jij:

• werkt aan het oplossen van knelpunten in de klantreis van inwoners, van hun eerste aanmelding tot uitstroom uit de opvangvoorzieningen en beschermde woonvormen naar een eigen woonruimte;

• adviseert medewerkers en teamleiders verantwoordelijk voor de toegang tot opvang en beschermde woonvormen over een goede uitvoering van het beleid en denkt mee bij het ontwikkelen van instrumenten;

• organiseert en coördineert regionale activiteiten voor raadsleden, medewerkers, professionals, vrijwilligers en inwoners (zoals netwerkbijeenkomsten, deskundigheidsbevordering en campagnes);

• bent inhoudelijk opdrachtgever voor de gecontracteerde en gesubsidieerde zorgpartners die veiligheid, opvang en beschermde woonvormen bieden aan inwoners van de Zuid-Hollandse Eilanden en onderhoudt goede relaties met hen;

• signaleert welke aanpassingen nodig zijn in het regionale beleid en de samenwerking om de gezamenlijke beleidsdoelen te realiseren en levert zo een belangrijke bijdrage aan de inhoudelijke doorontwikkeling.

Wie jij bent

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de resultaten. Jij:

• hebt HBO werk- en denkniveau en kennis van en affiniteit met beleid en openbaar bestuur

• zet het algemeen belang altijd voorop en je kunt je goed inleven in de inwoners waar je voor werkt (betrokkenen van huiselijk geweld, (dreigend) dak- en thuisloze inwoners en inwoners die tijdelijk niet zelfstandig kunnen wonen door mentale problemen of een licht verstandelijke beperking)

• werkt en denkt graag buiten ‘hokjes’ en laat je in je werk niet weerhouden door de grenzen van je beleidsterrein, eenheid, team of organisatie

• kunt hoofd- van bijzaken onderscheiden, bent planmatig sterk en kunt je eigen grenzen goed aangeven en bewaken

• bent proactief, verbindend, omgevingsbewust en goed in het opbouwen en onderhouden van relaties

• opereert integer en bent politiek-bestuurlijk sensitief

• Onder tijdelijke begeleiding van deskundige en ervaren collega’s word jij snel een vaste kracht voor de centrumtaken.

• Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 4.671,- (schaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.

Neem dan contact op met Jacqueline Lentink, Teamleider Ontwikkeling.

Telefoon: (06) 34 49 74 27 of mail naar cj.lentink@nissewaard.nl.