Beleidsmedewerker Sociaal Domein WMO (32-36 uur)

Ben jij onze nieuwe collega voor #TeamNW? Ben jij doortastend en iemand die passie heeft voor de Wmo en zich hard wil maken voor inwoners met een ondersteuningsbehoefte? Solliciteer!

De gemeente Nissewaard bestaat uit zes eenheden, waar de eenheid Maatschappelijke Ontwikkeling (MO) er één van is. De eenheid MO richt zich op beleid, advies en uitvoering rond zorg, welzijn, onderwijs, participatiewet, volksgezondheid, sport en cultuur en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo, de Jeugdwet en de Wet Verplichte ggz.

Als beleidsmedewerker Wmo werk je in het team Ontwikkeling van de eenheid Maatschappelijke Ontwikkeling (MO). In het team Ontwikkeling is het beleid rondom het sociaal domein, van ontwikkeling tot implementatie, belegd. Met behulp van data-analyse wordt jaarlijks, samen met het bestuur, partners en inwoners, bepaald aan welke opgave(n) wordt gewerkt. Het team voert de regie op de uitvoeringsagenda en mobiliseert, verbindt en faciliteert het in- en externe netwerk om tot resultaten te komen.

Wat ga je doen

Er verandert veel in het sociaal domein. Voor factoren zoals vergrijzing, transformatie en nieuwe wet- en regelgevingen moet de gemeente continu haar beleid aanpassen. De focus ligt op het bieden van de juiste ondersteuning voor de juiste inwoner, waarbij eigen kracht centraal staat. Dit alles met een financiële uitdaging om het betaalbaar te houden. Als beleidsmedewerker Wmo ligt hier je uitdaging. Je gaat aan de slag met beleidsvraagstukken voor Wmo maatwerkvoorzieningen en toezicht & handhaving. Jouw rol daarin is zorgen dat het lokale beleid in de praktijk werkt zoals het bedoeld is. Dat vraagt soms een aanpassing van beleid en soms van de uitvoering, en dit is precies waar jij goed in bent als creatief denker, kritische vragensteller, aanjager en oplosser.  

 • Je bent verantwoordelijk voor de Wmo maatwerkvoorzieningen: begeleiding, dagbesteding, hulpmiddelen, huishoudelijke hulp, collectief vervoer, Persoonsgebonden Budget (PGB) en de rechtmatigheid van verleende zorg door zorgaanbieders. Je vertaalt het beleid naar uitvoering en andersom.
 • Je volgt de landelijke ontwikkelingen en signaleert welke aanpassingen nodig zijn in het lokale beleid om de doelen rondom kwetsbare inwoners te kunnen realiseren.  
 • Je adviseert medewerkers en teamleiders die verantwoordelijk zijn voor de toegang naar lokaal ingekochte ondersteuningsvoorzieningen.
 • Je neemt deel aan de bestuurlijke overleggen en adviseert met jouw team het bestuur.

Over jou

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de resultaten. Jij:

 • hebt HBO/WO werk- en denkniveau, Wmo ervaring is een pré.
 • hebt specifieke kennis van wet- en regelgeving van de Wmo2015.
 • bent proactief, je voegt daad bij het woord, je bent innovatief.
 • bent communicatief sterk in woord en geschrift, je weet de juiste mensen te verbinden, je kunt handelen in onverwachte situaties zonder het doel uit het oog te verliezen en je weet zelf structuur in je werk te brengen.

Over ons

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet.

Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

Wat we bieden

 • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal €4.671,00 (schaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).
 • Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid.
 • Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met:

Jacqueline Lentink

telefoonnummer: 06-34497427

e-mail: c.j.lentink@nissewaard.nl

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.