Bestuursadviseur (36 uur)

Ben jij het type bestuursadviseur “handen uit de mouwen, schouders eronder”? Word dan onze nieuwe collega in Nissewaard!

Interesse in deze vacature? Solliciteer dan voor 2 februari 2020. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 10 februari (week 7)  en een eventueel tweede gesprek in week 8.

Over ons

De gemeente

Spikecity, 900 jaar oude dorpen en kleine steden, stad van de beste DJ’s, eilandgevoel, nabij de havens van Rotterdam, stad aan het Spui. De gemeente Nissewaard is verrassend veelzijdig. Poort tussen de hoogstedelijke Randstad en de Zuid-Hollandse Delta. Met opgaven die bij beide aspecten passen.

Met het ontwikkelperspectief “Nissewaard naar 2040” als leidraad werken we aan een schokbestendig en duurzaam Nissewaard. Door een goede positionering en profilering bouwen we in sterke allianties aan een gezamenlijke aanpak van onze lokale en regionale opgaven. We werken aan een vitale gemeente, waar het goed wonen, werken en recreëren is. 

Team DBA

Het nieuwe team Directie- en Bestuursadvies (DBA) is verantwoordelijk voor de integrale advisering en ondersteuning van het college van B&W en de Directie. DBA werkt op het grensvlak tussen bestuur, organisatie en politiek. In een zeer dynamische omgeving adviseren en ondersteunen we bestuur en organisatie om de lange termijndoelen van het college te behalen. Tegelijkertijd worden we ingezet op bestuurlijk gevoelige dossiers. Dat betekent dat wij in de praktijk flexibel zijn en snel schakelen tussen maatschappelijke vraagstukken, politieke realiteit en organisatiedoelen.

Het team bestaat uit op dit moment uit twee bestuursadviseurs en vier directieadviseurs. Binnenkort worden we versterkt met een junior strategisch adviseur en met deze functie (nog een bestuursadviseur). Het nieuwe team is daarmee nog volop in ontwikkeling. Onze nieuwe collega bestuursadviseur draagt bij door de externe oriëntatie te vertalen naar het zelf organiserend team DBA en de rest van de organisatie.

De organisatie

De gemeente Nissewaard wil een eigentijdse, adaptieve en flexibele organisatie zijn. Wij willen blijven inspelen op de wensen van onze inwoners en de veranderende samenleving. Leren is daarom een vanzelfsprekendheid. Deze “lerende organisatie” maken we graag samen. Ons doel is een Nissewaard waarin onze inwoners fijn wonen, werken, leven.

We hebben onlangs een nieuwe organisatiestructuur vastgesteld. Deze wordt de komende tijd verfijnd. Je komt dus te werken bij een organisatie die volop in beweging is. En die zich kenmerkt door een informele (bestuurs)cultuur.

Wat je gaat doen

 • Je helpt bestuurders hun doelen te bereiken;

 • Je adviseert overtuigend en bent communicatief sterk;

 • Je zet Nissewaard op de kaart door lobby en netwerken;

 • Je bent zeer omgevings- en organisatiebewust;

 • Je kunt goed omgaan met weerstand en tegenstellingen.

Over jou

 • Opleidingsniveau: WO;

 • Werkervaring: 6+ jaar in een vergelijkbare functie;

 • Je bent verbindend, vernieuwend en vakkundig;

 • Je bent gedreven, analytisch sterk en weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden;

 • Je bent communicatief vaardig, schrijft ‘to the point’ en bent flexibel.

Wat we bieden

 • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt  maximaal € 5.756,00 (schaal 12) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.

 • Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot je inzet en resultaat.

 • Een goede werksfeer met leuke collega’s.

    Vragen over deze vacature?

    Neem dan contact op met Nina Maric (Bestuursadviseur) via 0181-69 63 49 of a.maric@nissewaard.nl.

    De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.