Bestuursadviseur/Strategisch Adviseur (36 uur)

Ben jij het type adviseur “handen uit de mouwen, schouders eronder”? Dan zoeken wij jou!

Wat je gaat doen

 • Je helpt bestuurders hun doelen te bereiken
 • Je adviseert overtuigend en bent communicatief sterk
 • Je zet Nissewaard op de kaart door lobby en netwerken
 • Je bent zeer omgevings- en organisatiebewust
 • Je kunt goed omgaan met weerstand en tegenstellingen

Over ons

Wie zijn wij?

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. Een gemeente met culturele iconen, 900 jaar oude dorpen en kleine steden, nabij de havens van Rotterdam en dichtbij de zee, stad aan het Spui en in het groen. De gemeente Nissewaard is verrassend veelzijdig. Poort tussen de hoogstedelijke Randstad en de Zuid-Hollandse Delta. Met opgaven die bij beide aspecten passen.

Door een goede positionering en profilering bouwen we in sterke allianties aan een gezamenlijke aanpak van onze lokale en regionale opgaven. We werken aan een vitale gemeente, waar het fijn wonen, werken en recreëren is.

Het coalitieakkoord spreekt uit dat we ‘Samen bouwen op Nissewaard’. Kunnen wij bouwen op jou?

Team DBA

Het team Directie- en Bestuursadvies (DBA) is verantwoordelijk voor de integrale advisering en ondersteuning van het college van B&W en de directie. DBA werkt op het grensvlak tussen bestuur, organisatie en politiek. In een zeer dynamische omgeving adviseren en ondersteunen we bestuur en organisatie om de lange termijndoelen van het college te behalen.

Als bestuursadviseur ben je directe aanspreekpunt voor collegeleden. Tegelijkertijd worden we ingezet op bestuurlijk gevoelige dossiers. Dat betekent dat wij in de praktijk flexibel zijn en vanuit een externe oriëntatie snel schakelen tussen maatschappelijke vraagstukken, politieke realiteit en organisatiedoelen.

Het team bestaat uit op dit moment uit twee bestuursadviseurs, vier directieadviseurs en een junior adviseur. We zijn een zelforganiserend team dat nog in ontwikkeling is, waarbij eenieder bijdraagt aan het functioneren van het team als geheel.

De organisatie

In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet.

Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

Over jou

 • Opleidingsniveau: WO
 • Werkervaring: 4+ jaar in een vergelijkbare functie
 • Je bent verbindend, vernieuwend en vakkundig
 • Je bent gedreven, analytisch sterk en weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden
 • Je bent proactief, creatief en adaptief
 • Je bent communicatief vaardig, schrijft ‘to the point’ en bent flexibel

Wat we bieden

 • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 6.103,00 (schaal 12) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).
 • De gemeente Nissewaard heeft het hybride werken geïntroduceerd. Hierbij is ruimte om vanuit huis, kantoor of een andere locatie te werken en de werkuren flexibel in te richten.

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met:

 • Arjan Zwaan, Bestuursadviseur, via telefoonnummer (06) 29 59 57 72 of met:
 • Rick den Brok, Bestuursadviseur, via telefoonnummer (06) 48 45 04 76.

De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 16 januari (week 3) en het tweede gesprek in de week van 23 januari (week 4). Een assessment kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

  De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.