Bibob-coördinator (36 uur)

Ben jij onze nieuwe collega voor #TeamNW? Ben jij een denker en doener en sta jij voor bestuurlijke integriteit? Heb jij ervaring met het toepassen van de Wet Bibob? Kun jij anderen enthousiasmeren met humor en met overtuiging dit complexe instrument structureel en consequent inzetten om te voorkomen dat onze mooie gemeente zakendoet met malafide partijen? Solliciteer! Binnen één week reageren we op je sollicitatie en gaan graag snel met je in gesprek!

Als Bibob-coördinator ben je onderdeel van het zelforganiserende Team Openbare Orde & Veiligheid (OOV) van de Eenheid Ruimtelijk Beheer. Het team bestaat uit enthousiaste collega’s die de burgemeester adviseren op zijn portefeuille. De aanpak van ondermijnende criminaliteit wordt ook vanuit dit team opgepakt. Het inzetten van het instrument Bibob is één van de prioriteiten van het gemeentebestuur en daarom zijn wij op zoek naar versterking in ons team.

De huidige beleidsregels Bibob zijn aan actualisatie toe en dat is ook gelijk het eerste waar je mee start. Bij voorkeur zoeken wij een ervaren kracht op het gebied van de Wet Bibob, ervaring met het eigen onderzoek van Bibob en de werkprocessen die daarbij horen. Je werkt weliswaar binnen het team OOV, maar je ondersteunt bij de uitvoering en coaching de gehele gemeentelijke organisatie. Je fungeert als ambassadeur van Bibob en straalt dat ook uit.

Jouw belangrijkste taken zijn:

 • Het implementeren en actueel houden van het gemeentelijk Bibob-beleid c.q. beleidsregels;
 • Ondersteunen van de gemeentelijke organisatie in Bibob-onderzoeken;
 • Advisering aan het bestuur, directie en management van de gemeente op het gebied van Bibob;
 • Verzorgen van cursussen aan de organisatie met betrekking tot de Bibob-toets;
 • Contactpersoon met het Landelijk Bureau Bibob (LBB) waar jij adviesverzoeken indient. Op basis van het advies bereid je de besluitvorming door het bestuur voor;
 • Oppakken en uitvoeren van complexe Bibob-onderzoeken;
 • Interne vraagbaak en adviespunt voor wat betreft Bibob aangelegenheden en je adviseert (andere) teams van de gemeente en het bestuur over de toepassing van het Bibob instrumentarium.

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de resultaten. Jij:

 • Wo werk- en denkniveau (bij voorkeur kennis en ervaring met bestuurs(proces)recht), criminologie, en de Wet Bibob of afgeronde opleiding hbo Rechten/Criminologie;
 • Meerdere jaren ervaring met bestuurlijk adviseren binnen een gemeentelijke of overheidsorganisatie;
 • Juridische kennis en minimaal twee jaar ervaring met Bibob en het adviseren van het bestuur hierover;
 • Vaardig in het ontwikkelen en uitdragen van beleid;
 • Ervaring met beleidsprocessen.

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet.

Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

 • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 5.372,- (schaal 11) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).
 • Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid.
 • Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Neem dan contact op met Dirk Jan;

Telefoonnummer: 06-41 59 50 95
E-mail: djrb.spahrvanderhoek@nissewaard.n

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.