Buurtcoach Verenigingsondersteuning (20 uur)

Heb jij de passie om sport- en cultuurverenigingen te begeleiden richting een vitaal aanbod en een gezonde, toekomstbestendige organisatie? Word dan Buurtcoach Verenigingsondersteuning bij de gemeente Nissewaard!

Interesse in deze vacature? Solliciteer dan voor 4 september.

Het team Preventie en Welzijn staat voor een gezond, gelukkig en veilig Nissewaard. Het team is continue in beweging en onderhoudt contacten met welzijn en zorg partners, onderwijs, cultuur, natuur, sport- en beweegaanbieders en actieve bewoners. Inwoners en verenigingen kunnen bij het team terecht voor advies bij het realiseren van initiatieven, maar ook voor passend (vrijetijds)aanbod. Samen met je collega’s zorg je voor ondersteuning en advies aan het verenigingsleven en actieve bewoners uit de gemeente en voor een programmering van activiteiten en evenementen die hieraan bijdraagt. Meer weten? Bekijk het filmpje https://www.youtube.com/watch?v=E1yyG8v05PU

Wat je gaat doen

Als Buurtcoach Verenigingsondersteuning ondersteun je de verenigingsondersteuners binnen het team. Je ondersteunt bij het aanspreekpunt zijn voor verenigingen, het afnemen van vitaliteitsscans en het gesprek aangaan met de verenigingen.

·         Je geeft informatie, ondersteuning en advies aan sport- en cultuurverenigingen.

·         Je ondersteunt bij het onderzoeken en inventariseren van de behoefte bij verenigingen en het vertalen naar een programmering.

·         Je helpt verenigingsondersteuners bij het realiseren van een gebiedsplanning en het leggen van verbindingen binnen en tussen gebieden.

Over jou

·         Je kunt proactief acteren richting de verenigingen.

·         Je hebt kennis van het verenigingsleven.

·         Je hebt kennis van de vitaliteitscan en het gebruik hiervan.

·         Je neemt initiatief en werkt graag in teamverband.

·         Je krijgt energie van het bij elkaar brengen van vraag en aanbod.

·         Je hebt minimaal een afgeronde mbo opleiding (denk aan sport en bewegen, culturele opleiding, vrijetijdsmanagement).

·         Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van verenigingsondersteuning.

·         Je hebt basiskennis van de lokale situatie (samenstelling, gebiedsanalyses).

·         Je bent flexibel en beschikbaar buiten kantoortijden.

·         Je krijgt energie van de uitvoering van activiteiten en streeft altijd naar een succesvol resultaat.

Wat we bieden

·      Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt  maximaal € 3556,= (schaal 8) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.

·      Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot je inzet en resultaat.

·      Een aanstelling voor een jaar met een mogelijkheid tot verlenging.   

·      Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met: Nick Tameris, teamleider Preventie en Welzijn, telefoon (0181) 696347, n.tameris@nissewaard.nl

Interesse in deze vacature?

Je kunt (creatief!) solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton. Doe dit voor vrijdag 4 september. Laat ons op jouw meest creatieve manier zien waarom jij geschikt bent voor deze functie!

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.