Communicatieadviseur (18 uur)

Zet jij de sociale kaart op de kaart van Nissewaard? Dan ben jij onze nieuwe collega voor #TeamNW. Solliciteer!

Als communicatieadviseur werk je, samen met andere communicatieadviseurs, in het team Advies van de eenheid Dienstverlening. Jouw belangrijkste taak is zorgen voor toegankelijke informatie over activiteiten en voorzieningen in Nissewaard. Dit doe je samen met maatschappelijke organisaties in het sociaal domein. Jij:

 • coördineert het maken van kwalitatief goede en toegankelijke content, zodat de website ‘sociale kaart’ (in ontwikkeling) actueel en aantrekkelijk blijft.
 • redigeert content van maatschappelijke organisaties, maakt ook zelf content en beheert de website ‘sociale kaart’ met behulp van CMS.
 • onderhoudt een digitaal ‘extranet’ waarop maatschappelijke organisaties met elkaar kunnen samenwerken.
 • ondersteunt (vrijwilligers)organisaties in het creëren van goede content.
 • bent mede uitvoerder van communicatiecampagnes, als onderdeel van de communicatiestrategie sociaal domein.

In deze functie heb je contact met verschillende organisaties en mensen, met professionals en vrijwilligers. Je helpt met jouw vaardigheden het bereik van activiteiten en voorzieningen in Nissewaard te vergroten. Hiermee draag je actief bij aan een sterke samenleving, een levendig Nissewaard waar iedereen kan meedoen. Samen met communicatiecollega’s en collega’s in het sociaal domein, werk je aan het uitvoeren van een communicatiestrategie en zorg je dat jouw werkzaamheden voor de website ‘sociale kaart’ hierbij aansluiten.

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de resultaten. Jij:

 • hebt minimaal een hbo-werk en denkniveau (afstudeerrichting communicatie);
 • vindt makkelijk aansluiting bij verschillende typen mensen en vindt het leuk om met andere organisaties te werken aan verbetering van communicatie voor de Nissewaardse inwoners;
 • vindt het een uitdaging om ‘jouw’ sociale kaart actueel, toegankelijk en aantrekkelijk te houden en vindt steeds nieuwe manieren om het gebruik van de website te vergroten;
 • vindt het leuk zaken zelf op te pakken en weet, door je vaardigheden met CMS en social media, door snelle acties je doel te bereiken;
 • bent je ervan bewust dat jouw werk bijdraagt aan een grotere beweging, waarin we onze inwoners willen stimuleren mee te doen in de samenleving en vragen zoveel mogelijk samen op te lossen.

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet.

Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

 • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 4.671 (schaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).
 • Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid.
 • Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Neem dan contact op met:

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.