Coördinator Beleid en Beheer Openbare Ruimte (36 uur)

Ben jij onze nieuwe collega voor #TeamNW?

We zoeken een communicatief sterke collega die als verbinder binnen het ruimtelijk domein de verschillende opgaven waar wij als gemeente voor staan aan elkaar kan koppelen. Je vertegenwoordigt de sectorale beleids- en beheerketens in de openbare ruimte en gaat als coördinator zorgen voor een goede afstemming tussen de ketens enerzijds en de ruimtelijke projecten anderzijds, zodat een goede integrale afweging kan worden gemaakt waarbij alle belangen worden meegewogen. Dit betekent dat je het groene, grijze en blauwe beleid (op hoofdlijnen) kent en het eerste aanspreekpunt bent voor projectleiders. Je zorgt ervoor dat de wensen c.q. eisen van beheer binnen de projecten worden meegewogen. Zo nodig schakel je beleidsmedewerkers en beheerders in als vragen gedetailleerder worden.

 • Je neemt deel aan de verschillende projectteamvergaderingen en overlegt hierover op regelmatige basis met de beleidsmedewerkers en beheerders.
 • Je bent opdrachtgever/eerste aanspreekpunt van de (renovatie) projecten namens ruimtelijk beleid aan de projectleiders.
 • Je toetst de plannen in de voorbereidingsfase van een project, vanaf initiatief tot besteksfase en zorgt voor vastlegging en documentatie van geleverd commentaar en vaststellingen van ontwerp.
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de projectleider bij/na oplevering van een gerealiseerd project. Je coördineert de verdeling van de meegeleverde projectinformatie aan de betrokken ketens en draagt zorg dat de benodigde BOR-informatie bij de gegevensbeheerders komt.
 • Je coördineert de beleidsvorming die per keten in een verschillende fase zit, stemt af met programmateam Nissewaard naar 2040 en draagt samen met de beleidsadviseurs bij aan de totstandkoming van de omgevingsvisie.
 • Je adviseert inhoudelijk over ruimtelijke initiatieven en omgevingsplannen en vangt de eerste vragen af voor beleidsmedewerkers en objectbeheerders.

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de resultaten.

Je beschikt over goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden en bent gericht op verbinding en samenwerking. Je kent de ins en outs van het ruimtelijk domein en laat je niet met een kluitje in het riet sturen.

Daarnaast heb jij:

 • Minimaal hbo werk en denkniveau
 • Ruime civieltechnische kennis (groen/grijs/blauw)
 • Kennis van de beheeraspecten
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Affiniteit met digitaal werken
 • Bekend met projectmatig werken
 • Voorzitterskwaliteiten voor het ketentrekkersoverleg

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet helemaal.

Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

 • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal €5.372,00 (schaal 11) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).
 • Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid.
 • Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Neem dan contact op met:

Reinier van Esch, teamleider Ruimtelijke Realisatie

Telefoonnummer: 06-83491869

E-mail: rce.vanesch@nissewaard.nl

Murielle Hermsen-Facon, teamleider Projecten a.i.

Telefoonnummer: 06-38571071

E-mail: m.facon@nissewaard.nl

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.