Coördinator Kabels & Leidingen (36 uur)

Ben jij onze nieuwe collega voor #TeamNW? Ben jij die specialist op het gebied van de ondergrondse ruimte en weet jij alles af van kabels en leidingen? Solliciteer dan snel zodat we elkaar kunnen ontmoeten!

Wat ga je doen

In de functie van Coördinator Kabels en Leidingen ben je verantwoordelijk voor het op een verantwoorde manier (laten) toewijzen van ondergrondse ruimte aan zowel interne als externe gebruikers. We werken hiervoor samen met gemeente Rotterdam, die middels een gemeenschappelijke regeling een vergunningverlener en toezichthouder bij ons detacheren om de werkzaamheden van kabel- en leidingbedrijven te faciliteren en te controleren. Jij bent hun eerste aanspreekpunt. Daarnaast bestaat jouw rol o.a. uit de volgende punten:

 • Je onderhoudt nauw contact met gemeente Rotterdam over deze samenwerking, maar ook over de beleidsmatige afstemming.

 • Eveneens onderhoudt je een warme, maar ook zakelijke, relatie met de kabel- & leidingbeheerders en zorgt voor korte lijnen: jij kent de weg binnen hun organisaties en weet wie-je-waar voor nodig hebt.

 • Daarmee vervul je een belangrijke rol naar onze interne organisatie. Bijvoorbeeld in de ondersteuning van onze projectleiders wanneer zij te maken krijgen met verleggingen, door ze in contact te brengen met de juiste mensen bij de kabel- & leidingbeheerders zodat samenwerking vlot en goed tot stand komt.

 • Naast de rol van ‘oliemannetje’ in de programmering van werkzaamheden, adviseer je intern omtrent de verlegkosten en de daarbij horende ‘spelregels’.

 • Ook met onze gemeentelijke beheerder Verhardingen onderhoud je nauw contact. Samen dragen jullie de zorg voor de kwaliteit van de herbestratingen van kabelsleuven.

 • Tot slot zorg jij ervoor dat het beleid op het gebied van Kabels & Leidingen (verder) wordt neergezet en nageleefd binnen Nissewaard. Je hebt -samen met de beleidsmedewerker riolering een centrale rol als het gaat over goed ruimtegebruik van de ondergrond. Dat is belangrijk, want met de aanstaande energietransitie wordt het nóg drukker onder het maaiveld.

Over jou

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de resultaten. Jij:

 • Beschikt over een HBO opleiding of je bent gewend om op HBO werk- en denkniveau te functioneren. Je hebt bij voorkeur een opleiding in de richting van techniek;

 • Hebt minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van de ondergrondse infrastructuur;

 • Bent goed thuis in de wet- en regelgeving rondom Kabels & leidingen;

 • Bent vaardig in het plannen en organiseren, waarbij je ondernemend, besluitvaardig, overtuigend en op het resultaat gericht optreedt;

 • Hebt een praktische inslag en bent creatief in het bedenken van oplossingen.

 • Kunt goed overweg met een bestuurlijke omgeving;

 • Beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;

 • Hebt de vaardigheid om bruggen te kunnen slaan en af te kunnen stemmen met diverse interne en externe partijen die hun eigen belangen hebben;

 • Bent in staat om beleid te formuleren en te realiseren.

Wat we bieden

 • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal €4.494,00 (schaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.

 • Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).

 • Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid.

 • Een goede werksfeer met leuke collega’s.

 • Op dit moment werken we zoveel mogelijk thuis vanwege de situatie omtrent Covid-19. Maar ook in de toekomst zullen we een gedeelte van onze tijd thuiswerken (hybride vorm).

Over ons

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet.

Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met:

Emiel de Vis, Teamleider Ruimtelijke Realisatie

E-mail: e.devis@nissewaard.nl

Telefoon: (06) 51 77 70 24.

Interesse in deze vacature?

Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton. Solliciteren kan tot 1 januari 2022.

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.