Directie-Adviseur (32-36 uur)

Ben jij onze nieuwe collega voor #TeamNW? Ben jij het type adviseur “handen uit de mouwen, schouders eronder”? Solliciteer!

 • Je geeft mede vorm aan het realiseren van bestuurlijke ambities;
 • Je bent een volwaardige gesprekspartner van het directieteam en fungeert als klankbord en adviseur;
 • Je adviseert de directie over strategie in het netwerk binnen zijn/haar portefeuille;
 • Je legt de verbinding tussen directie, organisatie en politiek en tussen binnen en buiten;
 • Je pakt stagnerende of politiek zeer gevoelige dossiers op;
 • Je signaleert wensen en knelpunten m.b.t. kwaliteitsverbetering in de organisatie;
 • Je organiseert, begeleiding van strategische dagen, conferenties, enz.
Wie zijn wij?

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. Een gemeente met culturele iconen, 900 jaar oude dorpen en kleine steden, nabij de havens van Rotterdam en dichtbij de zee, stad aan het Spui en in het groen. De gemeente Nissewaard is verrassend veelzijdig. Poort tussen de hoogstedelijke Randstad en de Zuid-Hollandse Delta. Met opgaven die bij beide aspecten passen.

Door een goede positionering en profiliering bouwen we in sterke allianties aan een gezamenlijke aanpak van onze lokale en regionale opgaven. We werken aan een vitale gemeente, waar het fijn wonen, werken en recreëren is.

Het coalitieakkoord spreekt uit dat we 'Samen bouwen op Nissewaard'. Kunnen wij bouwen op jou?

Team DBA

Het team Directie- en Bestuursadvies (DBA) is verantwoordelijk voor de integrale advisering en ondersteuning van het college van B&W en de drie directieleden. DBA werkt op het grensvlak tussen bestuur, organisatie en politiek. Het team is flexibel inzetbaar en bestaat uit strategische denkers én doeners. In een dynamische omgeving adviseren, ondersteunen en verbinden we bestuur en organisatie om de langetermijndoelen van het college en de directie te behalen.

In jouw rol als directieadviseur ben je geen persoonlijk assistent van een directeur, maar ben je een verbinder en zet je je strategische denkkracht in waar nodig. Hierbij adviseer, ondersteun en verbind je op organisatie brede ontwikkelvraagstukken.

Het team bestaat op dit moment uit drie bestuursadviseurs, twee directieadviseurs en een junior adviseur. We zijn een zelforganiserend team, waarbij een ieder bijdraagt aan het functioneren van het team als geheel.

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de resultaten. Jij:

 • hebt academisch werk- en denkniveau, met werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • bent verbindend, vernieuwend en vakkundig;
 • bent gedreven, analytisch sterk en weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden;
 • bent proactief, creatief en adaptief;
 • bent communicatief vaardig, schrijft ‘to the point’ en bent flexibel.

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet.

Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

 • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 6.103,00 (schaal 12) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).
 • De gemeente Nissewaard heeft het hybride werken geïntroduceerd. Hierbij is ruimte om vanuit huis, kantoor of een andere locatie te werken en de werkuren flexibel in te richten.

Neem dan contact op met;

 • Marije Loeven, Directie-Adviseur
  Telefoonnummer: 06-46 16 57
 • Tamara Jardez, Directie-Adviseur
  Telefoonnummer: 06-28 07 25 42

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.