Facilitair Adviseur (36 uur)

Kan jij ontwikkelingen in het facilitaire werkveld vertalen naar beleid, dienst of product? Dan zoeken we jou!

Interesse in deze vacature? Reageer dan voor 5 oktober 2019. De eerste gesprekken vinden plaats in week 42 en een eventueel tweede gesprek in week 43.

Als Facilitair Adviseur ontwikkel je beleid op alle terreinen van het facilitaire werkveld en huisvesting, de begeleiding van de besluitvorming daarover en is medeverantwoordelijk voor de goede implementatie hiervan. Je adviseert over en levert een actieve bijdrage aan de verdere doorontwikkeling van het team en onze dienstverlening en zorgt dat het totale dienstverleningsconcept aansluit bij de veranderende behoefte van de organisatie. Je bent een veranderaar, weet te innoveren en nieuwe ontwikkelingen te vertalen naar onze werkpraktijk. Je kan zelfstandig beleid opstellen, houdt dit actueel en zorgt dat alle werkprocessen hierop goed zijn aangesloten. We streven ernaar om met de interne dienstverlening een hoge mate van service en ontzorging te realiseren. Dit doe je samen met een team van coördinatoren, een accountmanager en een contract- en leveranciersmanager.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:

• Schrijven van facilitaire beleidsvoorstellen, projectplannen en managementrapportages voor de leidinggevenden en het bestuur op het gebied van facilitaire diensten;

• Signaleren van ontwikkelingen en trends en daarnaast verdiepen in nieuwe regelgeving en bestaande jurisprudentie op facilitair gebied;

• Overlegt met interne en externe opdrachtgevers om behoeften in kaart te brengen bij complexe vraagstukken en weet hierbij passende oplossingen voor te stellen;

• Treedt op als projectleider ten behoeve van het efficiënt en effectief uitvoeren en regisseren van facilitaire opdrachten en het begeleiden van implementatietrajecten;

• Creëert draagvlak voor de visie en het beleid op het gebied van faciliteiten en huisvesting;

• Initieert, organiseert, neemt deel aan externe en interne overlegverbanden en draagt binnen aangegeven kaders de standpunten van de gemeente uit.

Je bent een regisseur en adviseur en bent in staat om op abstract niveau ideeën uit te werken in praktische oplossingen en adviezen. Daarnaast ben je in staat een visie te formuleren en uit te dragen. Je bent hierbij flexibel in je aanpak en communicatiestijl. Zowel naar interne opdrachtgevers als onze contractpartners ben je een betrouwbaar en deskundig gespreks- en samenwerkingspartner.

Daarnaast vragen we:

• HBO-opleiding Facilitaire dienstverlening (of vergelijkbaar werk- en denkniveau). Minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring binnen het vakgebied;

• Meerdere jaren aantoonbare werkervaring met het leiden van facilitaire projecten (Europese aanbestedingen is een pré);

• Kennis van en ervaring met projectmatig werken (Gemeente Nissewaard werkt met de projectmethodiek Prince II). Daarnaast is kennis en ervaring met Lean een pré.

• Kennis van en ervaring met de ontwikkelingen die spelen in het facilitaire werkveld. En weet deze te vertalen binnen de bestaande kaders van de gemeente Nissewaard.

• Beschikken over politieke en bestuurlijke sensitiviteit

• Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt  maximaal € 3.712,-- (schaal 9) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur en een IKB van  17,05%

• Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot je inzet en resultaat.

• Flexibiliteit in werktijden

• Nissewaard Leert: continu ontwikkelen

• Een actieve personeelsvereniging

Titia Hielema, teamcoördinator Facilitaire Dienstverlening, Telefoon (0181) 69 56 90 of mail naar t.hielema@nissewaard.nl.