Financieel Ondersteuner (32 uur)

Ben jij onze nieuwe collega voor #TeamNW? Zelfstandig, proactief, flexibel en heb jij veel inzicht in financiële en administratieve processen? Solliciteer!

Als financieel ondersteuner toezicht werk je in het team Administratie en Kwaliteitsbewaking van de eenheid Maatschappelijke Ontwikkeling. Jouw belangrijkste taak is controleren en bewaken van de rechtmatige besteding van de middelen voor de WMO en Jeugdwet en het signaleren van verbeteringen. Voor het uitvoeren van je taak werk je niet alleen samen met de toezichthouders, maar je werkt ook samen met kwaliteitsmedewerkers als het gaat over de klantgesprekken en met de contractmanagers over de productieverantwoording. Dit maakt dat flexibiliteit een belangrijke competentie is. Voor je onderzoek werk je nauw samen met de administratie WMO en de ondersteuners Jeugd. Jij:

 • onderzoekt zelfstandig mogelijke financiële verspillingen. Je hebt hierbij contacten met klanten en zorgaanbieders. Je komt met verbetervoorstellen en borgt de gemaakte afspraken.
 • controleert facturen en gaat bij mogelijke fouten in gesprek met de zorgaanbieders.
 • spoort misbruik en oneigenlijk gebruik van voorzieningen op en helpt dit te voorkomen. Je signaleert trends en ontwikkelingen en stelt preventieve maatregelen voor. Hiervoor heb je contact met zorgaanbieders, maar ook met klanten.
 • registreert en beoordeelt de door de aanbieders van de WMO en de jeugdwet aangeleverde financiële productieverantwoording in samenwerking met de contractmanagers.
 • ondersteunt de kwaliteitsmedewerkers met het voeren van rechtmatigheidsgesprekken, waarbij onder meer de toetsing plaatsvindt of de zorg ook daadwerkelijk geleverd is.

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de resultaten. Jij:

 • hebt minimaal mbo-4 werk- en denkniveau.
 • hebt minimaal 4 jaar ervaring met en bent goed in het analyseren van financiële en administratieve data. Ervaring met het beoordelen van jaarrekeningen is een pré.
 • hebt uitstekende kennis en ervaring met het bekostigingssysteem van de WMO en jeugd en bent bekend met Coda, Berichtenverkeersysteem, Suites, Excel en Word.
 • bent fraude-alert en in staat zelfstandig financieel onderzoek te doen.
 • bent proactief, efficiënt, flexibel nauwkeurig, beschikt over probleemoplossend vermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • werkt zelfstandig en kunt in teamverband functioneren.

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet.

Wij zijn het team Administratie en Kwaliteitsbewaking en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

 • Deze functie van financieel ondersteuner toezichthouders is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Beoordeeld wordt of de functie structureel gemaakt moet worden.
 • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 4.052,- (schaal 8) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).
 • Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid.
 • Een goede werksfeer met leuke en gepassioneerde collega’s.

Neem dan contact op met:

Evelien van Wijngaarden, Toezichthouder
Telefoon: 06-36 44 54 28
E-mail: eg.vanwijngaarden@nissewaard.nl

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.