Functioneel Beheerder, 2 fte (junior/medior) (28-36 uur)

Ben jij onze nieuwe collega voor #TeamNW? Een beheerder die begrijpt dat we alles doen voor de inwoners en ondernemers en enthousiast wordt van het verbeteren van processen en functionaliteiten?

In de rol van Functioneel beheerder ben je verantwoordelijk voor het goed functioneren van de applicatie maar ook voor het functionele gebruik ervan in de keten. Dit betekent dat je kan schakelen met diverse afdelingen over hun wensen, maar ook kan schakelen met leveranciers.

Als functioneel beheerder werk je in het team Informatievoorziening van de eenheid Control en Informatie. Jouw belangrijkste taak is het ondersteunen en het door ontwikkelen van de dienstverlening binnen een specifiek domein vanuit jouw rol.

De gemeente Nissewaard is een ambitieuze gemeente maar we zijn geen koploper. We willen meer data gedreven werken, adaptief zijn én robuust. Daarnaast willen we mee met de marktontwikkelingen en zetten we de komende jaren vol in op de overgang naar de cloud.

Is alles dan al uitgedokterd en ingekleurd? Nee, absoluut niet. We doen dit graag met jou en jouw toekomstige collega’s.

Dit betekent dat wij vaardigheden en capaciteit voorop hebben staan bij medewerkers. Wanneer je start in de rol van functioneel beheerder krijg je voldoende gelegenheid om dit vorm te geven. De rol van de functioneel beheerder zit ook in een transitie. Het komende jaar zul je een collega op een specifieke applicatie/vakgebied gaan ondersteunen en later zal je in deze rol meer toegroeien naar een regierol op informatie, processen en functionaliteiten binnen een domein.

Op hoofdlijnen ga je dit doen:

 • Proactief ondersteunen van gebruikers en het oplossen van meldingen.
 • Maken van een vertaalslag tussen de informatiebehoefte van de klant en de functionaliteiten van het systeem.
 • Advies uitbrengen over het gebruik van de applicatie in de keten en over het in gebruik nemen van nieuwe functionaliteiten.
 • Beoordelen van wijzigingsverzoeken, maken van impactanalyses en testplannen.
 • Participeren in projecten en verbetertrajecten.
 • Onderhouden van contacten op inhoud met de leverancier en de regio partners.

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de resultaten. Jij herkent jezelf in het onderstaande:

Je hebt een hbo werk- en denkniveau. Dit kun je aantonen door een behaalde hbo-opleiding maar nog belangrijker vinden wij dat jij je hebt ontwikkeld in de praktijk en hiermee de benodigde competenties hebt verworven om een goede invulling te kunnen geven aan de functie. Dit kun je aantonen in je motivatie en/of in je cv. Je bent toegankelijk en je communiceert makkelijk. Samenwerken geeft jou energie.

Het lukt jou om de vakafdeling(en) te ondersteunen in de vertaalslag van hun processen naar functionaliteiten. Je bent nieuwsgierig en dit uit je door te vragen en het meedenken in ontwikkelingen en projecten. Je voelt verantwoordelijkheid voor jouw werkzaamheden en toont eigenaarschap voor jouw rol. Je bent niet bang om feedback te ontvangen maar ook niet om te geven. Je straalt vertrouwen uit en je vindt uit dat de klant centraal staat. Het principe van continue verbeteren is een drijfveer van je.

Deze twee functies zijn ondersteunend aan de eenheid Werk, Inkomen en Identiteit waarbij kennis van de processen van Burgerzaken en/of Werk en Inkomen of WMO een aanvullende wens is. Evenals ervaring met Key2burgerzaken, Burgerzaken Portaal en de Suites van Centric.

Bij voorkeur heb je enige ervaring met de werkzaamheden als functioneel beheerder, maar heb je dit niet en denk je wel dat deze rol jou op het lijf geschreven is? Dan nodigen wij jou van harte uit om toch te solliciteren.

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet.

Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

 • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 4.052,- (schaal 8) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur. In de toekomst zit hier nog groei in naar schaal 9.
 • Mocht je direct volledig op het profiel passen, dan is dit natuurlijk direct bespreekbaar.
 • Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).
 • Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid.
 • Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Neem dan contact op met:

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.