Junior Adviseur Stedenbouwkunde en Planologie (36 uur)

We zoeken een creatieve, adviesvaardige collega met passie voor het ruimtelijk domein die ons team gebiedsontwikkeling komt versterken. In samenwerking met planologen, stedenbouwkundigen en tekenaars zorg jij voor analyses ten behoeve van gebiedsontwikkelingen en adviseer je over de ruimtelijke inrichting en ontwerpen daarvan. Je bent handig met Adobe Creative Suite en Microstation en hebt tevens goede adviesvaardigheden, die je inzet om ontwikkelaars, architecten en bestuurders te overtuigen van een bepaalde richting die past binnen het ontwikkelperspectief Nissewaard naar 2040. Je verbeeldt de ruimtelijke ambities van de gemeente in schetsen, visiekaarten (abstract) en stedenbouwkundige verkavelingen (concreet). In deze rol krijg je alle ruimte om te verder te ontwikkelen.

• Je vertegenwoordigt de gemeente en kijkt waar nodig ook over de gemeentegrens: bij advisering houd je rekening met lokale, regionale en landelijke ontwikkelingen;
  • Je geeft planologisch en stedenbouwkundig advies tijdens projectgroepen van ruimtelijke ontwikkelingen;
  • Je levert een bijdrage aan het integraal benaderen van de diverse ruimtelijk strategische opgaven zoals verwoord in de ontwikkelperspectieven ‘Nissewaard naar 2040’ en ‘Vitale kernen’. Daarnaast lever je mogelijk een bijdrage aan themastudies op het gebied van verstedelijking, de vernieuwingsopgave, energietransitie, klimaatadaptatie, en andere lopende programma’s binnen de gemeente;
  • Dit doe je door het ontwikkelen en verbeelden van stedenbouwkundige verkenningen, analyses en visies, globale proefverkavelingen, kavelpaspoorten, zonnestudies en het opstellen van stedenbouwkundige randvoorwaarden;
  • Zo werk je bijvoorbeeld abstracte visiekaarten uit t.b.v. onderbouwing de opgaven van o.a. Nissewaard naar 2040;
  • Je werkt hierbij samen met stedenbouwkundigen, tekenaars en planologen en met collega’s uit andere disciplines binnen en buiten het fysieke domein;
  • Je adviseert t.a.v. vergunningaanvragen die niet passen in het bestemmingsplan;
  • Daarnaast schrijf je stedenbouwkundige adviezen over ruimtelijke initiatieven / vergunningaanvragen van derden en neem je deel aan bij de omgevingstafel.

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de resultaten.

Je zet ideeën goed om in (conceptueel) beeld en woord en je toont je uiterst bedreven in de tekenkunst in zowel 2D als 3D. Je bent in staat om zelfstandig ruimtelijk te verbeelden en kan dit ook stedenbouwkundig uittekenen en onderbouwen. Daarnaast beschik je over goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden en kun je flexibel zijn waar het nodig is.

Daarnaast heb jij:

• Minimaal HBO werk en denkniveau, bijvoorbeeld een diploma Ruimtelijke Ontwikkeling of Planologie
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
  • Een portfolio waaruit je verbeeldingskracht en ontwerp skills blijken;
  • Ervaring met werken in een landelijke én stedelijke context;
  • Ervaring met het werken met ontwerppakketten als Adobe Creative Suite (Illustrator, InDesign, Photoshop), Sketch-up en Microstation;
  • Affiniteit met het maken van beleid;
  • Affiniteit met de actuele opgaven op het gebied van klimaat, duurzaamheid en mobiliteit binnen een landelijke en stedelijke context.

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet helemaal.

• Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal €4208,00 (schaal 9) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Ruimte om je volop te ontwikkelen en door te groeien binnen de afdeling.
  • Een goede werksfeer met leuke collega’s en alle mogelijkheden voor een uitstekende werk-privé balans.

Reinier van Esch – teamleider Ruimtelijke Realisatie

telefoonnummer: 06-83491869