Junior Beleidsmedewerker Jeugd & Onderwijs (32 uur)

Ben jij onze nieuwe collega voor #TeamNW? Die vol energie de krachten weet te bundelen en partners mee kan nemen in uitvoering van de plannen. Solliciteer! Binnen een week reageren we op je sollicitatie en gaan graag snel met je in gesprek.

De gemeente Nissewaard bestaat uit zes eenheden, waar de eenheid Maatschappelijke Ontwikkeling (MO) er één van is. De eenheid MO richt zich op beleid, advies en uitvoering rond zorg, welzijn, onderwijs, participatiewet, volksgezondheid, sport en cultuur en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo, de Jeugdwet en de wet Verplichte GGZ. Het team Ontwikkeling valt onder de eenheid MO en bestaat uit 40 medewerkers. In dit team is het beleid rondom het sociaal domein, van ontwikkeling tot implementatie, belegd.

Wat je gaat doen

Als junior beleidsmedewerker werk je in het team Ontwikkeling. Jouw belangrijkste taak is zorg dragen voor de uitvoering van wettelijke taken t.a.v. primair en voortgezet onderwijs met een goede verbinding naar de voorschoolse periode en de huisvesting daarvan. Jij:

 • draagt eraan bij dat schoolgebouwen een verrijking zijn voor de wijk en een centrale plek voor alle inwoners
 • bent breed inzetbaar binnen het sociaal domein, maar je focus ligt op onderwijshuisvesting en peuter- en kinderopvang
 • signaleert ontwikkelingen en trends, en bestudeert nieuwe en in ontwikkeling zijnde wet- en regelgeving
 • bewaakt uitvoering en processen, beoordeelt en handelt subsidies en beschikkingen af en houdt gegevens in het Onderwijsloket bij
 • participeert namens de gemeente in diverse netwerken/overleggen en onderhoudt een nauwe samenwerking met in- en externe partners.
 • biedt ondersteuning aan de adviesraad, organiseert en faciliteert vergaderingen
 • onderhoudt contacten met ambtenaren en wethouders en brengt gevraagd en ongevraagd advies uit bij beleidsvoornemens.

Over jou

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de resultaten. Jij:

 • hebt een afgeronde hbo-wo opleiding of relevante werkervaring
 • wilt graag werken in een politiek bestuurlijke omgeving
 • hebt affiniteit met wet- en regelgeving m.b.t. huisvesting (WPO, WVO, WEC, verordening huisvesting) en Jeugdwet
 • kunt jezelf mondeling en schriftelijk helder verwoorden
 • bent gestructureerd, precies, analytisch en integer (open en eerlijk) en goed in het opbouwen en onderhouden van relaties, zowel in- als extern.

Over ons

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet.

In januari 2023 is ons stadhuis na een grote verbouwing heropend en zijn wij gestart met het hybride werken. Je kunt je werklocatie - afhankelijk van waar het effectief is om jouw werk op dat moment te kunnen doen – zelf kiezen. Zo kun je met collega’s afspreken in het net verbouwde stadhuis of een thuiswerkdag inplannen als je zelfstandig en geconcentreerd aan het werk wil.

Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

Wat we bieden

 • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 4.208,- (schaal 9) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).
 • Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid.
 • Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met:

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.