(Junior) Inkoopadviseur (36 uur)

Wil jij met ons werken aan verbetering van onze inkooptrajecten en Europese aanbestedingen? Functioneer jij goed in een dynamische en dienstverlenende omgeving? Pak dan deze kans om te laten zien wat je in huis hebt!

Wat je gaat doen

Als inkoopadviseur treed je op als adviseur bij diverse inkooptrajecten en Europese aanbestedingen. In samenwerking met budgethouders zorg je dat met jouw inkoopadvisering zaken doel- en rechtmatig ingekocht worden. Je hoofdtaak is het doen en begeleiden van aanbestedingen. Je zorgt voor de tactische advisering en levert, gevraagd en ongevraagd, advies aan het management betreffende de uitvoering van het inkoopbeleid.

Daarnaast ontwikkel je op het tactische inkoopniveau inkoopstrategieën, verzorg je correspondentie, inkoopanalyses, inkooprapportages en stel je aanbestedingsstukken op. Je komt veel bij de interne klant en je helpt hem bij het ontwikkelen en implementeren van inkoopbeleid, tools en hulpmiddelen.

Je draagt zorg voor het aanleveren van informatie voor het inkoopactieplan. Sporadisch treed je op als vertegenwoordiger van de gemeente bij juridische conflicten aangaande inkopen en aanbesteden. Bij gemeente overstijgende inkoopprojecten ben je vertegenwoordiger van de gemeente en participeer je in multifunctionele overleggen.

Over jou

Je bent een goede gesprekspartner en weet een boodschap helder en duidelijk over te brengen. Luisteren en doorvragen doe je van nature om de klantbehoefte te vinden. Je bent instaat om binnen wetgeving, ruimte te zoeken om de organisatie te helpen haar doelstellingen te realiseren. Samen zoeken naar de beste oplossingen en hiervoor draagvlak creëren zit in je bloed.

Je kunt goed met weerstand omgaan, je bent een goede onderhandelaar en in staat om tegengestelde belangen te overbruggen. Een klein team vraagt om samenwerken, samen kennisdelen en werken aan het team.

Om in aanmerking te komen voor deze functie dien je aan de volgende eisen te voldoen:

  • Je bent in het bezit van een afgeronde relevante Hbo-opleiding (bijvoorbeeld: bedrijfskunde of facility management met een minor inkoop / aanbesteding) aangevuld met NEVI 1.
  • Je bent goed op de hoogte van juridische aspecten van het vak inkoop.
  • Kennis van bestuurlijke aangelegenheden, het gemeentelijke takenpakket en de Europese en landelijke ontwikkelingen op het inkoopterrein is een pré.
  • Als je net van school komt of bezig bent met de afronding van een opleiding en je voldoet aan de competenties, dan nodigen wij jou van harte uit te solliciteren. Plaatsing in aanloopschaal 8, een goede begeleiding van een senior inkoopadviseur op de taken en werkzaamheden en doorgroeimogelijkheden naar schaal 9 is dan wat we je bieden.

Wat we bieden

  • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 4.208 (schaal 9) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot je inzet en resultaat;
  • Je ontvangt naast je salaris een Individueel Keuzebudget van 17,05% (van je bruto jaarsalaris) wat je kunt inzetten voor vakantiegeld, extra verlof, opleidingen of extra inkomen.
  • Ook ontvang je een persoonlijk budget om in te zetten voor activiteiten om fit en vitaal te blijven;
  • Een goede werksfeer met leuke collega’s in een lerende organisatie met goede doorgroeimogelijkheden.

Over ons

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet.

Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

Vragen over deze vacature?

Sandra Meijer, teamleider team Advies Dienstverlening, telefoonnummer: (06) 51 08 13 51, e-mail: sg.meijer@nissewaard.nl

of

Karin van Kranenburg, senior inkoopadviseur, telefoonnummer: (06) 36 37 90 37, e-mail: k.vankranenburg@nissewaard.nl

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.