Juridisch medewerker Woo (24 uur)

Ben jij de verantwoordelijke en gedreven collega, die de uitvoering van de Wet open overheid binnen onze gemeente op wil pakken? Houd jij zicht en regie op het proces én ben je inhoudelijk sterk? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De behandeling van verzoeken in het kader van de Wet open overheid (Woo) van verzoek tot besluit: dat is jouw primaire rol als juridisch medewerker Woo binnen de eenheid Dienstverlening van de Gemeente Nissewaard.

Als juridisch medewerker Woo heb je een divers pakket aan werkzaamheden en ben je een belangrijke schakel in het succesvol behandelen van Woo-verzoeken. Je voert alle administratieve handelingen uit rondom de Woo-verzoeken, waaronder het verzorgen van de correspondentie. Je staat de Woo-verzoekers te woord. Je bent vanuit de eenheid dienstverlening contactpersoon voor de collega’s die zich binnen de vakafdelingen bezighouden met de Woo en je voert intern overleg in het kader van de behandeling van deze verzoeken. Je beoordeelt het door de vakafdeling verzamelde dossier en stelt het besluit op. Je behandelt de Woo-verzoeken zelfstandig, maar bij complexe verzoeken overleg je met één van de senior juristen. Daarnaast voer je overige administratieve/juridische werkzaamheden uit ter ondersteuning van de senior juristen.

Je hebt bij voorkeur een afgeronde hbo-rechten opleiding en hebt kennis van de Algemene wet bestuursrecht en de Woo. Je kan goed zelfstandig werken, maar zoekt ook de samenwerking en verbinding met jouw collega’s. Je werkt gestructureerd, snel en nauwkeurig. Je bent stressbestendig, hebt een praktische, resultaatgerichte en klantgerichte instelling. Je toont initiatief en bent indien nodig vasthoudend. Je hebt een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet.

In januari 2023 is ons stadhuis na een grote verbouwing heropent en zijn wij gestart met het hybride werken. Je kunt je werklocatie - afhankelijk van waar het effectief is om jouw werk op dat moment te kunnen doen – zelf kiezen. Zo kun je met collega’s afspreken in het net verbouwde stadhuis of een thuiswerkdag inplannen als je zelfstandig en geconcentreerd aan het werk wil.

Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

  • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 4.208,- (schaal 9) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • 17,05% Individueel KeuzeBudget (IKB). Dit budget wordt maandelijks gereserveerd en je beslist zelf hoe en wanneer je het IKB wilt gebruiken.
  • Hybride werken.
  • Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot je inzet en resultaat.
  • Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Neem dan contact op met Aneta Kras, via het algemene telefoonnummer: 14 0181.

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.