Kwaliteitsmedewerker Informatiebeheer, 1 fte (36 uur)

Ben jij onze nieuwe collega voor #TeamNW? Een informatiebeheerder die begrijpt dat we alles doen voor de inwoners en ondernemers en enthousiast wordt van het verbeteren van informatiebeheer en onze digitale informatiehuishouding?

Als kwaliteitsmedewerker informatiebeheer ben je bezig met het duurzaam beheren van (digitale) informatie voor de toekomst en het zorgen voor de juiste metadata om deze informatie terug te kunnen vinden.

Met een kleine groep collega’s werk je mee aan de professionalisering van onze informatiehuishouding en draag je bij aan een goede uitvoering van het zaakgericht werken en het correct opslaan en archivering van informatie.

De onderstaande werkzaamheden zijn in deze rol de essentie:

 • Het ondersteunen en adviseren van gebruikers bij het opslaan van informatie in het zaaksysteem of andere archiefwaardige applicaties;
 • Het toezien op het juist gebruik en inrichting van het zaaksysteem en de zaaktypen;
 • Het opzetten, verbeteren en uitvoeren van systematische kwaliteitscontroles;
 • Het adviseren over afwijkingen t.a.v. zaakgericht archiveren richting gebruikers en het doen van verbetervoorstellen;
 • Het opzetten van periodieke managementinformatie over het gebruik van het zaaksysteem;
 • Het vernietigen van informatie in het zaaksysteem en enkele procesapplicaties (in de toekomst maak je afspraken met het streekarchief over het overbrengen naar het e-depot);
 • Het schrijven en actualiseren van werkinstructies voor het registreren, controleren en archiveren van informatie;
 • Het leveren van een bijdrage aan het ontwikkelen, beheren en verbeteren van het kwaliteitssysteem, inclusief het handboek;
 • Het deelnemen in projecten rondom informatievoorziening.

Het is voor ons van waarde als de onderstaande kenmerken terugkomen in jouw profiel:

 • Je hebt een mbo+/hbo werk -en denkniveau;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring in het vakgebied;
 • Je hebt kennis van zaakgericht werken, informatiebeheerplan, metadatering en archiefwetgeving;
 • Je bent bekend met records management en er is een voorkeur voor aantoonbaar recente werkervaring en kennis op SODII-niveau of vergelijkbaar.

De gemeente Nissewaard is een ambitieuze gemeente maar we zijn geen koploper. We willen data gedreven werken, adaptief zijn én robuust. Het is belangrijk dat we meegaan met de marktontwikkelingen. De komende jaren zetten we vol in op de overgang naar de cloud en een nieuwe digitale werkplek. Dit betekent nogal wat voor onze informatiehuishouding. Is alles dan al uitgedokterd en ingekleurd? Nee, absoluut niet. We doen dit graag met jou en jouw toekomstige collega’s.

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de resultaten.

Je hebt een mbo+ of een hbo werk- en denkniveau. Dit kun je aantonen door een behaalde opleiding maar nog belangrijker vinden wij dat jij je hebt ontwikkeld in de praktijk en hiermee de benodigde competenties hebt verworven om een goede invulling te kunnen geven aan de functie.

Je bent toegankelijk en je communiceert makkelijk. Samenwerken geeft jou energie. Dit is een belangrijke competentie in deze rol. Ook kun je hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden, goed prioriteren en je denkt in oplossingen.

Het lukt jou om de vakafdeling(en) vanuit jouw rol te ondersteunen met de verdere digitalisering van hun processen. Daarnaast draag je, in samenwerking met de adviseur, bij aan een goed beleid en uitvoering van het informatiebeleid. Je voelt verantwoordelijkheid voor jouw werkzaamheden en toont eigenaarschap voor jouw rol. Je bent niet bang om feedback te ontvangen maar ook niet om te geven. Je straalt vertrouwen uit, presenteert je professioneel en jouw basishouding is dat de klant centraal staat. Het principe van continue verbeteren is een drijfveer van je.

Denk je dat deze rol jou op het lijf geschreven is? Dan nodigen wij jou van harte uit om toch te solliciteren.

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet.

Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

 • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 4.052,- (schaal 8) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur. In de toekomst zit hier nog groei in naar € 4.537,- (schaal 9).
 • Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).
 • De gemeente heeft hybride werken als standaard en faciliteert dit onder andere met een thuiswerkvergoeding en een vergoeding voor de thuiswerkplek.
 • Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid.
 • Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Neem dan contact op met:

 • Tamara Dauvillier, Teamleider Informatievoorziening
  Telefoonnummer: 06-22 82 59 47
  (graag via een kort bericht een belmoment afstemmen)
  E-mail: te.dauvillier@nissewaard.nl

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.