Kwartiermaker Jeugd (32 uur)

Ben jij onze nieuwe collega voor #TeamNW? Een besluitvaardige & flexibele collega die veranderingen kan realiseren voor een sterk toekomst besteding sociaal domein? Solliciteer!

De eenheid Maatschappelijke Ontwikkeling (MO) is verantwoordelijk voor beleid en uitvoering binnen het sociaal domein: zorg en ondersteuning (jeugd en volwassenen), welzijn, onderwijs, participatie, gezondheid, sport, kunst en cultuur.  

De eenheid MO heeft de opdracht om meer grip te krijgen op de budgetten binnen het sociaal domein, zonder hierbij op kwaliteit in te leveren. Hiertoe wordt in de komende maanden een jaarplan voor 2023 vastgesteld met daarin een aantal projecten die aan dit resultaat bijdragen. Een van de belangrijke projecten in het jaarplan is de herinrichting van de toegang naar specialistische jeugdhulp. Ontwikkeling en (her)positionering van de jeugdondersteuningsteams (JOT’s). Naast de veranderopgave ben je ook eerst aanspreekpunt voor de regisseurs jeugd en gezin.

Wat ga je doen

Jouw belangrijkste taak is het inspireren, coachen, begeleiden en aansturen van (project) teams in de veranderingen die op hen afkomen. Jij:

 • hebt de dagelijkse leiding over projecten uit het jaarplan (oa huisvesting, ICT, toegang, medische verwijsroute, vraagverheldering, handelingskader, interventieplan jeugd) waarbij je zorgt voor een goede en heldere afstemming van werkzaamheden met de JOT-regisseur(s) en het beleidsteam. Ook ben je bereid om zelf de handen uit de mouwen te steken waar nodig.

 • bent verantwoordelijk voor een efficiënte en rendabele uitvoering van de toegang tot specialistische jeugdhulp en faciliteert de regisseurs waar nodig om hun werkzaamheden goed uit te kunnen voeren.

 • geeft sturing aan de gewenste verandering voor het nieuwe toegangsproces en zorgt dat JOT medewerkers hun werk in de toekomst met goede randvoorwaarden kunnen uitvoeren.

 • zorgt dat het team vertrouwen heeft in de veranderingen die op hen afkomen en onze cliënten de ondersteuning ontvangen die noodzakelijk is.

Wie jij bent

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Jij:

 • hebt een HBO+-werk en denkniveau, bent bedreven in het aansturen van teams en meerdere projecten. Ervaring vanuit Jeugdhulp en projectmatig werken is een pré.
 • bent in staat vanuit overzicht, concrete doelen SMART te formuleren en door te vertalen naar een helder projectplan met concreet te behalen resultaten, opdrachten te verdelen en de uitvoering te monitoren.
 • bent in staat om ervoor te zorgen dat de (project) teams zich mede verantwoordelijk/eigenaar voelen voor de opgaven die er liggen.
 • kunt ideeën en resultaten op een overtuigende wijze presenteren, zowel schriftelijk als mondeling.
 • hebt een hands on mentaliteit, waar wenselijk pak je door om te zorgen dat veranderingen daadwerkelijk het juiste resultaat opleveren.
 • bent goed in het plannen van je eigen werkzaamheden, overzicht creëren en prioriteiten stellen. bent integer en hebt een goed ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne.

Over ons

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet. Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

Wat we bieden

 • Een kwartiermakersrol tot 31 december 2023

 • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 6.103,= (schaal 12) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.

 • Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).

 • Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid.

 • Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met Vera Arends, eenheidsmanager Maatschappelijke ontwikkeling door te mailen naar: v.arends@nissewaard.nl.

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.