Omgevingsrecht jurist (36 uur)

Het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving maakt onderdeel uit van de eenheid Ruimtelijk beheer dat zich richt op de fysieke leefomgeving. Binnen dit team zijn we op zoek naar een omgevingsrecht jurist. Als omgevingsrecht jurist verricht je werkzaamheden op het gebied van het Omgevingsrecht (de Wabo, de Wet ruimtelijke ordening, de Woningwet en de Algemene wet bestuursrecht) en aanverwante wetgeving zoals bijvoorbeeld de Algemene Plaatselijke Verordening en de Drank- en Horecawet. Maar ben je inmiddels ook al goed op de hoogte van de gevolgen van de Omgevingswet die naar verwachting op 1 januari 2023 in werking treedt. Je bent in staat om de huidige uitgebreide Wabo procedures en toekomstige buitenplanse OPA’s zelfstandig op te pakken. Daarnaast kun je ook fungeren als casemanager bij initiatieven die nog niet in de vergunning fase zijn beland.

Je bent verder breed inzetbaar binnen de afdeling en zorgt voor de juridische (beleids-)advisering van collega’s en het bestuur op het gebied van het Omgevingsrecht, de Awb, de APV en aanverwante regelgeving en procedures.

Kortom een veelzijdige en interessante functie binnen het fysieke domein. Heb jij de kennis en de kunde en raak je niet onder de indruk als de dag niet loopt zoals je van tevoren had bedacht? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen

 • Je Informeert over geldende bestemmingsplannen en beheerverordeningen;
 • Je toetst en adviseert over complexe (bouw)planprocedures: uitgebreide Wabo’s en BOPA’s zodra de Omgevingswet in werking is getreden;
 • Je treedt op als casemanager in het begeleiden van een bouwinitiatief;
 • Je behandelt complexe juridische dossiers en adviseert over VTH taken in het kader van het Omgevingsrecht;
 • Je adviseert het college inzake ontwikkelingen en wijzigingen in regelgeving op het gebied van de fysieke leefomgeving;
 • Je behandelt verzoeken om planschade als gevolg van uitgebreide Wabo’s;
 • Je adviseert bij complexe gemeentelijke projecten en neemt deel aan verschillende juridische beleidsoverleggen,zowel intern als extern;
 • Verder treed je op als adviseur en overleg je indien nodig met belanghebbenden over vergunningaanvragen en ruimtelijke ontwikkelingen.

Over jou

 • Je hebt een afgeronde wo- of hbo-opleiding bij voorkeur Nederlands recht. Een master in staats- en bestuursrecht met specialisatie omgevingsrecht/milieurecht is een pré;
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in dit vakgebied, bijv. opgedaan bij de overheid of binnen de rechtspraak;
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving;
 • Je hebt ervaring in bezwaar, beroep en hoger beroepsprocedures;
 • Je bent flexibel, zelfstandig en kan goed in teamverband werken;
 • Je beschikt over een goed ontwikkeld analytisch vermogen, kan logisch redeneren en hebt uitstekende uitdrukkings- en redactionele vaardigheden.

Over ons

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet helemaal.

Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

Wat we bieden

Het salaris voor deze functie is maximaal € 5.372,00 (schaal 11) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur. Deze functie is voor 36 uur per week. De hierboven genoemde taken zijn binnen het functiegebouw ingedeeld in de functiefamilie Adviseur, bandbreedte B.

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met:

Linda van der Lugt, teamcoördinator Team Toezicht

telefoonnummer: 06-41595064

Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de
sollicitatieprocedure.

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.