Projectleider Gebiedsontwikkeling (36 uur)

Als projectleider Gebiedsontwikkeling ben jij onderdeel van team Projecten van de gemeente Nissewaard. Dit team zorgt voor het realiseren van fysiekruimtelijke projecten binnen de gemeente. Dat doen we door duidelijk te hebben wie, waarvoor verantwoordelijk is, door een goede interne en externe samenwerking, door uniforme werkprocessen en doordat de organisatie weet waar we van zijn. Team Projecten bestaat uit 4 sub teams; projectleiders civiel, directievoering en toezichthouders, projectondersteuners en projectleiding algemeen.  Ter versterking van het sub team projectleiders algemeen zijn we op zoek naar een Projectleider Gebiedsontwikkeling!

Heb je interesse? Solliciteer dan snel op deze vacature!

Wat je gaat doen

Vanuit de Visie ‘Nissewaard 2040’, komt een groot aantal projecten voort. Het gaat hier om projecten waarin meerdere partijen betrokken zijn die ieder hun eigen belangen hebben, zoals bijvoorbeeld een groot bouwproject. Ook zijn er enkele projecten in de kleine kernen die gaan lopen.

Wat we in ieder geval van je verwachten in de rol van projectleider:

 • Je bent boegbeeld van je project: je stuurt projectteamleden aan, onderhandelt met marktpartijen, bewaakt de planning en signaleert vroegtijdig risico’s zodat je daar snel op kunt anticiperen

 • Je bent gericht op samenwerking, kansen creëren en toont ondernemerschap

 • Je bouwt mee aan het verder professionaliseren van het team Projecten en durft de stap te zetten naar zelforganisatie

 • Je gaat werken aan een verscheidenheid aan ruimtelijke projecten, het gaat om bouwprojecten/transformatie, buitenruimte projecten en/of vastgoedontwikkeling/gebiedsontwikkeling (van klein tot grootschalig). Je werkt nauw samen met diverse partijen, zoals projectontwikkelaars, woningcorporaties, maatschappelijke partijen en bewoners.

 • Je realiseert het project binnen de vastgestelde doorlooptijd, de vereiste kwaliteit, het budget en binnen de commerciële en maatschappelijke doelstellingen.

Over jou

 • Je hebt academisch werk- en denkniveau met kennis en ervaring als projectleider/projectmanager in gebiedsontwikkeling en ruimtelijke ordening

 • Je bent zelfstandig en proactief

 • Je bent een netwerker, verbinder en een teamspeler

 • Je bent overtuigend, communicatief vaardig en weet mensen mee te nemen

 • Je signaleert kansen en weet deze te benutten

 • Je kan prima functioneren in een politiek gevoelige omgeving, hebt politiek gevoel en kunt daarin ook mensen meenemen

 • Je bent sterk in proces/planning en sturing geven aan je projectteams

 • Je hebt al meerdere jaren ervaring op het gebied van projectmatig werken in het fysiek domein.

Wat we bieden

 • Een veelzijdige, fulltime baan waarin je het boegbeeld gaat zijn van jouw project.

 • Het salaris van een projectleider binnen de gemeente is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal €5.960,00 bruto per maand (schaal 12) bij een volledige werkweek van 36 uur.

 • Veel ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot je inzet en resultaat.

 • Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Over ons

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet.

Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met:

Emiel de Vis (Teamleider)
Tel: (06) 51 77 70 24
E-mail: e.devis@nissewaard.nl

of met

Gauke van Rij (projectleider Algemeen)
Tel: (06) 83 22 13 71
E-mail: e.devis@nissewaard.nl

Solliciteer!

Vertel ons waarom jij bij #TeamNW wilt werken en solliciteer!

De gemeente Nissewaard heeft, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.