Senior beleidsmedewerker centrumtaken Zuid-Hollandse Eilanden (36 uur)

Ben jij onze nieuwe collega voor #TeamNW? Een denker én doener die zich sterk maakt voor maatschappelijk herstel van inwoners in onze regio.

Interesse in deze vacature? Solliciteer dan voor 2 juli.

Wat je gaat doen

Als senior beleidsmedewerker centrumtaken werk je in het team Ontwikkeling van de eenheid Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Nissewaard. Jouw belangrijkste taak is het organiseren van goede ondersteuning voor inwoners van de Zuid-Hollandse Eilanden die zich bevinden in een zeer kwetsbare periode van hun leven, waarmee je hen perspectief biedt op maatschappelijk herstel. Jij:

·         bent samen met je collega-beleidsmedewerker adviseur, sparringpartner, opdrachtgever en aanspreekpunt als het gaat om beschermd wonen, opvang en huiselijk geweld voor de hele regio Zuid-Hollandse Eilanden: zes gemeenten op drie eilanden met elk hun eigen identiteit;

·         wordt elke dag uitgedaagd en geen werkdag is hetzelfde want lokaal, regionaal en landelijk vindt er de komende jaren veel ontwikkeling plaats op deze dossiers waar we als zes gemeenten gezamenlijk en in goede harmonie en de schouders onder zetten;

·         maakt onderdeel uit van een groep enthousiaste en betrokken regiocollega’s die samen met externe partners in diverse (project)verbanden hard werken aan de realisatie van de regiovisie ‘Geweld hoort nergens thuis’, de doorontwikkeling van Beschermd wonen naar Beschermd thuis, preventie van dak- en thuisloosheid en snellere uitstroom uit de opvangvoorzieningen;

·         adviseert het bestuur en de regionale stuurgroep, stelt beleidsnota’s en collegevoorstellen op, beheert de budgetten en vertaalt beleid naar uitvoering en andersom. Daarbij leg je lokaal en regionaal de verbinding met relevante andere beleidsterreinen zoals jeugdhulp en wonen.

Over jou

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de resultaten. Jij:

·         hebt WO/HBO+ werk- en denkniveau;

·         bent bekend met het sociaal domein en de dynamiek daarbinnen; specifieke kennis over beschermd wonen, opvang en/of huiselijk geweld is een pré;

·         hebt minimaal drie jaar ervaring met het ontwikkelen van beleid en het adviseren van bestuurders in de publieke sector en beschikt over de benodigde senioriteit om dit snel en goed te doen;

·         werkt zelfstandig maar niet geïsoleerd, legt op het juiste moment verbinding met collega’s en partners en stelt in gesprekken de goede vragen. Je opereert omgevingsbewust en politiek-bestuurlijk sensitief;

·         bewaart het overzicht op taken, inhoud en financiën en kunt anderen hierin mondeling en schriftelijk meenemen. Ook kun je overweg met Excel en financiële gegevens.

Wat we bieden

Over ons

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet.

Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

Wat we bieden

·         Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 5.169,= (schaal 11) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.

·         Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).

·         Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid.

·         Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met:

Jacqueline Lentink, Teamleider Ontwikkeling

06-34497427

 cj.lentink@nissewaard.nl

 

Solliciteer!

Vertel ons waarom jij bij #TeamNW wilt werken. Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton. Doe dit voor 2 juli 2021.

 

De gesprekken voor de eerste ronde zijn gepland op 6 juli en vinden plaats op het Stadhuis. De tweede sollicitatieronde is gepland op 8 juli en vindt digitaal plaats.

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.