Senior Informatieadviseur, 1 fte (36 uur)

Ben jij onze nieuwe collega voor #TeamNW? Een adviseur die begrijpt dat we alles doen voor de inwoners en ondernemers en enthousiast wordt van het verbeteren van informatievoorziening en onze digitale dienstverlening?

Als Senior Informatieadviseur werk je mee aan een toekomstgerichte informatievoorziening met als doel een hoogwaardige dienstverlening aan onze inwoners.

Voor deze functie zijn wij op zoek naar iemand met ervaring in de rol en die enthousiast wordt van het breed oppakken van onderwerpen rondom informatievoorziening. Jouw ervaring brengt mee dat je ook trekker kan zijn beleidsmatige onderwerpen maar dat je ook kunt schakelen naar het oplossen van digitaliserings- en informatie vraagstukken de organisatie.

Onderwerpen als Portfoliomanagement, MS 365, AVG, Cloudstrategie zijn jou bekend en je bent in staat om je snel in te lezen in nieuwe onderwerpen. Als onderdeel van een kleine én diverse groep van adviseurs ontwikkel je beleid en vertaal je het beleid door naar de tactische en operationele laag binnen het geheel van informatiemanagement. Ook zul je als accounthouder het onderwerp informatievoorziening vertegenwoordigen binnen een domein en draag je zo ook bij aan de verdere doorontwikkeling van jouw eigen rol en die van de functioneel beheerders.

Het is voor ons van waarde als de onderstaande kenmerken terugkomen van in jouw profiel:

 • Je hebt een hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt werkervaring op strategisch en tactisch niveau van informatiemanagement;
 • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkeling binnen het vakgebied;
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken en portfoliomanagement;
 • Je hebt ervaring met aanbestedingstrajecten;
 • Je bent communicatief vaardig en daardoor goed in het schrijven van startnotities, projectvoorstellen en college voorstellen;
 • Je bent analytisch sterk en je hebt een goed conceptueel vermogen.

De gemeente Nissewaard is een ambitieuze gemeente maar we zijn geen koploper. We willen data gedreven werken, adaptief zijn én robuust. Het is belangrijk dat we meegaan met de marktontwikkelingen. De komende jaren zetten we vol in op de overgang naar de cloud en een nieuwe digitale werkplek. Dit betekent nogal wat voor onze informatiehuishouding. Is alles dan al uitgedokterd en ingekleurd? Nee, absoluut niet. We doen dit graag met jou en jouw toekomstige collega’s.

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes jouw werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je samen met je collega’s verantwoordelijk voelt voor de resultaten. Jij herkent jezelf in het onderstaande:

Je hebt een hbo werk- en denkniveau. Dit kun je aantonen door een behaalde hbo-opleiding maar nog belangrijker vinden wij dat jij je hebt ontwikkeld in de praktijk en hiermee de benodigde competenties hebt verworven om een goede invulling te kunnen geven aan de functie. Je bent toegankelijk en je communiceert makkelijk. Samenwerken geeft jou energie. Bij voorkeur heb je ervaring met de processen binnen het sociaal domein en ben je actief geweest in meerdere projecten binnen dit domein.

Het lukt jou om de vakafdeling(en) vanuit jouw rol te ondersteunen met de verdere digitalisering van hun processen. Je voelt verantwoordelijkheid voor jouw werkzaamheden en toont eigenaarschap voor jouw rol. Je bent niet bang om feedback te ontvangen maar ook niet om te geven. Je straalt vertrouwen uit en jouw basishouding is dat de klant centraal staat. Het principe van continue verbeteren is een drijfveer van je.

Denk je dat deze rol jou op het lijf geschreven is? Dan nodigen wij jou van harte uit om toch te solliciteren.

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet.

Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

 • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 5.725,- (schaal 11) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).
 • De gemeente heeft hybride werken als standaard en faciliteert dit onder andere met een thuiswerkvergoeding en een vergoeding voor de thuiswerkplek.
 • Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid.
 • Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Neem dan contact op met:

 • Tamara Dauvillier, Teamleider Informatievoorziening
  Telefoonnummer: 06-22 82 59 47
  (graag via een kort bericht een belmoment afstemmen)
  E-mail: te.dauvillier@nissewaard.nl

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.