Senior Projectleider Gebiedsontwikkeling (32-36 uur)

Ben jij een verbinder met aantoonbare projectmanagementervaring die graag aan de slag gaat met afwisselende projecten? Dan zoeken wij jou!

Als projectleider Gebiedsontwikkeling werk je met veel enthousiasme aan uiteenlopende projecten in de fysieke leefomgeving. Je hebt daarbij veel eigen verantwoordelijkheid en bent het vaste aanspreekpunt voor opdrachtgevers. Je maakt onderdeel uit van team Projecten van de gemeente Nissewaard. Dit team zorgt voor het realiseren van fysiek-ruimtelijke projecten binnen de gemeente. Samen met collega’s van andere teams en met externe partijen levert Team Projecten een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de Gemeente.

Team Projecten telt circa 40 vaste en flexibele medewerkers bestaat uit 4 sub teams; projectleiders civiel, directievoering en toezichthouders, projectondersteuners en projectleiding algemeen.

Vanuit de Visie ‘Nissewaard naar 2040’, komt een groot aantal projecten voort. Het gaat hier om projecten waarin meerdere partijen betrokken zijn die ieder hun eigen belangen hebben, zoals bijvoorbeeld een groot woningbouwproject. Ook zijn er enkele projecten in de kleine kernen die gaan lopen.

Wat we in ieder geval van je verwachten in de rol van projectleider:

• Je bent het boegbeeld van je project: je stuurt projectteamleden aan, onderhandelt met marktpartijen, bewaakt de planning en signaleert vroegtijdig risico’s zodat je daar snel op kunt anticiperen;
  • Je bent gericht op samenwerking, kansen creëren en toont ondernemerschap;
  • Je bouwt mee aan het verder professionaliseren van het team Projecten;
  • Je gaat werken aan een verscheidenheid aan ruimtelijke projecten, het gaat om bouwprojecten/transformatie, buitenruimte projecten en/of vastgoedontwikkeling/gebiedsontwikkeling (van klein tot grootschalig);
  • Je bent de verbindende factor tussen opdrachtgever, de interne organisatie, het bestuur, de politiek en de samenleving;
  • Je levert inhoudelijk een bijdrage aan de totstandkoming van overeenkomsten en bestemmingsplannen c.q. omgevingsplannen al dan niet met grondexploitatie;
  • Je realiseert het project binnen de vastgestelde doorlooptijd, de vereiste kwaliteit, het budget en binnen de commerciële en maatschappelijke doelstellingen.

• Je hebt academisch werk- en denkniveau met kennis en ervaring als projectleider/projectmanager in gebiedsontwikkeling en ruimtelijke ordening;
  • Je bent zelfstandig en proactief;
  • Je bent een netwerker, verbinder en een teamspeler;
  • Je bent overtuigend, communicatief vaardig en weet mensen mee te nemen;
  • Je signaleert kansen en weet deze te benutten;
  • Je kan prima functioneren in een politiek gevoelige omgeving, hebt politiek gevoel en kunt daarin ook mensen meenemen;
  • Je bent sterk in proces/planning en sturing geven aan je projectteams;
  • Je hebt meerdere jaren ervaring op het gebied van projectmatig werken in het fysiek domein.

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet helemaal.

• Een veelzijdige, fulltimebaan waarin je het boegbeeld gaat zijn van jouw project;
  • Het salaris van een projectleider binnen de gemeente is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 6.103,00 bruto per maand (schaal 12) bij een volledige werkweek van 36 uur;
  • Veel ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot je inzet en resultaat;
  • Een goede werksfeer met leuke collega’s;
  • Flexibele werktijden / hybride werken;
  • Laptop en mobiele telefoon;
  • Een individueel keuzebudget van 17,05 %. Dit kun je naar eigen inzicht besteden aan vakantiegeld, verlof of extra maandelijks inkomen.

Murielle Hermsen - Facon (teamleider)

telefoonnummer: 06-38571071

E-mail: m.facon@nissewaard.nl

Gauke van Rij (senior projectleider Algemeen)