Senior projectleider Wmo (32 uur)

Ben jij onze nieuwe collega voor #TeamNW? Ben jij een enthousiaste verbinder die makkelijk van strategisch naar tactisch en operationeel niveau kan schakelen? Solliciteer!

Jouw belangrijkste taak is zorg te dragen voor de inrichting en implementatie van nieuwe wetgeving, wetswijzigingen, beleidswijzigingen en grote werkprocesveranderingen binnen de Wmo. Ook ben je inzetbaar voor beleidsterrein overstijgende projecten. Jij:

• focust je in 2023 op het proces triageren binnen de Wmo. Het inrichten en implementeren van nieuwe werkprocessen en alle bijbehorende zaken die komen kijken bij het verlenen van de toegang tot geïndiceerde hulp; van automatiseringsprocessen tot de samenwerking met zorgaanbieders.
  • hebt de dagelijkse leiding over projecten, waarbij je zorgt voor een goede en heldere afstemming van werkzaamheden. Je bent verantwoordelijk voor het behalen van afgesproken resultaten richt je op de voorbereiding (opstellen van implementatieplan), het begeleiden en evalueren (toetst behaalde projectresultaten en stelt een eindverslag op) van projecten.
  • houdt ontwikkelingen en trends binnen het sociaal domein bij die van invloed zijn op jouw projecten. Hierbij is het belangrijk politieke sensitiviteit te hebben.
  • adviseert gevraagd en ongevraagd de ambtelijk opdrachtgever op tactisch niveau.
  • bent verantwoordelijk voor een efficiënte en rendabele uitvoering van jouw projecten met een hoge kwaliteitsstandaard.
  • neemt deel aan relevante werkgroepen en zorgt dat taken uitgevoerd worden die hieruit voortkomen, voor de implementatie van de nieuwe processen.
  • draagt er zorg voor dat de administratie wordt ingericht op de nieuwe processen.
  • draagt er zorg voor dat werkprocessen en communicatie richting cliënten (zoals o.a. brieven en beschikkingen) worden aangepast en afgestemd op de nieuwe werkwijze.

Team Ontwikkeling

Als Senior projectleider Wmo werk je in het team Ontwikkeling van de eenheid Maatschappelijke Ontwikkeling (MO). Het team bestaat uit 40 medewerkers. MO richt zich op beleid, advies en uitvoering rond zorg, welzijn, onderwijs, participatiewet, volksgezondheid, sport en cultuur en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo, de Jeugdwet en de wet Verplichte ggz. In het team Ontwikkeling is het beleid rondom het sociaal domein belegd. Met behulp van data-analyse wordt jaarlijks, samen met het bestuur, partners en inwoners, bepaald aan welke opgave(n) wordt gewerkt. Het team staat dichtbij het bestuur en voert de regie op de uitvoeringsagenda, mobiliseert, verbindt en faciliteert het in- en externe netwerk om tot resultaten te komen.

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de resultaten. Jij:

• bent HBO/WO geschoold en hebt ervaring met implementatieprocessen op het gebied van het sociaal domein binnen de lokale overheid.
  • hebt bij voorkeur beleidservaring binnen de Wmo en ervaring en kennis van project- en/of programmamanagement.
  • bent bekend met de gemeentelijke administratiesystemen/applicaties, zoals Suites.
  • kent de cultuur binnen het Sociaal Domein en bent sensitief voor wat verandering onder medewerkers teweegbrengt.
  • weet jezelf goed te positioneren en verplaatst je makkelijk binnen de organisatie.
  • hebt ervaring met het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving.
  • bent in staat concrete doelen te stellen en ervoor te zorgen dat afspraken worden nagekomen.
  • bent in staat om je ideeën en resultaten op een overtuigende wijze te presenteren. Je rapporteert de bevindingen helder.
  • pakt uitdagingen integraal aan en weet hierbij de juiste personen te betrekken.
  • bent sterk georganiseerd, goed in het plannen van je eigen werkzaamheden, maar ook in staat de planning van anderen nauwgezet te volgen.

• Tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitloop naar twee jaar.
  • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 5.372 (schaal 11) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.

Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met Jacqueline Lentink, teamleider Ontwikkeling, telefoon (06) 34 49 74 27.

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten. Een pre-employmentscreening kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.