Senior Salarisadministrateur (32 uur)

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten levert, proactief en creatief is bij het realiseren van maatschappelijke uitdagingen. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. Het afgelopen jaar hebben we hier flinke stappen in gezet. Naast een nieuwe organisatiestructuur is ook de rol voor de medewerker sterk veranderd. Meer regie en zeggenschap over de wijze waarop jij je werk invult.

 

In het team advies dienstverlening wordt onder andere de personeels- en salarisadministratie bijgehouden voor de ongeveer 800 medewerkers van de gemeente Nissewaard. Wij zijn in beginsel voor de duur van 1 jaar op zoek naar een ervaren en enthousiaste senior salarisadministrateur.

Interesse in deze vacature? Solliciteer dan voor 13 maart.

Wat je gaat doen

Je bent verantwoordelijk voor de interne en externe controle van salarissen en je bent vraagbraak voor complexe salarismutaties, je monitort de organisatie brede salarislasten en inhuurkosten ten behoeve van Jaarwerk- en Begroting, je onderhoudt contacten met onder andere de accountant, Belastingdienst en Pensioenfondsen en je treedt in voorkomende vraagstukken op als projectleider.

 

Daarnaast draag je zorg voor de financiële verantwoording en de aansluiting op financiële administratie, je zorgt voor de data-analyse ten behoeve van de datasturing van P&O instrumenten en je houdt toezicht op de planning, kwaliteit en kwantiteit van het eigen werk en de administratieve werkzaamheden.

Je stimuleert het leren op de afdeling. Je levert een bijdrage aan het optimaliseren van de werkprocessen, om proactieve terugkoppelingen te doen van geconstateerde fouten.

Over jou

·         Je hebt HBO werk- en denkniveau en bent minimaal in het bezit van een afgeronde PDL of VPS opleiding;

·         Je hebt relevante ervaring in een vergelijkbare functie;

·         Ervaring met ADP Workforce is een pre;

·         De actuele wet- en regelgeving (omtrent salarissen, afdrachten en subsidies) kent geen geheimen voor jou en weet je te vertalen naar de praktijk;

·         Je hebt een dienstverlenende, initiatiefrijke, proactieve instelling en bent accuraat;

·         Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, een probleemoplossend vermogen, en je bent gericht op kwaliteit en resultaten;

Wat we bieden

·         Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt  maximaal € 4.048,- bruto per maand (schaal 9) bij een volledige werkweek van 36 uur.

·         Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).

·         Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot je inzet en resultaat.

·         Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Nissewaard Leert!

Wij willen als organisatie dat onze medewerkers in staat zijn zichzelf constant aan te passen aan de huidige ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee een vanzelfsprekendheid binnen de gemeente Nissewaard. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met:

Sandra Meijer, teamleider team Advies Dienstverlening, telefoonnummer: 06-51081351,

email: sg.meijer@nissewaard.nl of Sonja de Nies, medewerkster Personeel- en Salarisadministratie, telefoonnummer 0181-696665, email: sa.denies@nissewaard.nl.

 

Interesse in deze vacature?

Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton. Doe dit voor 13 maart 2021. De sollicitatiegesprekken worden gevoerd in week 11/12.

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.