Strategisch Adviseur/Procesregisseur Energietransitie (32-36 uur)

Ben jij onze nieuwe collega voor #TeamNW? We zoeken een ervaren strategisch adviseur/procesregisseur Energietransitie om onze ambitie voor een duurzaam Nissewaard waar te maken. Ben jij degene die we zoeken en is duurzaamheid jouw drijfveer, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet!

Wat je gaat doen

Als Strategisch adviseur/ Procesregisseur heb je een thuisbasis binnen de eenheid Ruimtelijke Ontwikkeling. Vanuit hier word je ingezet op de opgave Energietransitie. De komende tijd krijg je een rol binnen het programma Duurzaamheid. Als onderdeel van het programmateam ben je binnen het programma verantwoordelijk voor de pijler ‘Elektriciteit’. Daarnaast zet je je in ten behoeve van de (door)ontwikkeling van het programma Duurzaamheid.

Taken
 • Strategische advisering op thema’s rondom de opgave van de energietransitie;
 • Actief meewerken aan de (herijking van de) Regionale Energiestrategie (RES) regio Rotterdam – Den Haag;
 • Afstemmen en samenwerken met de 27 partijen van de RES-regio (provincie Zuid-Holland, 4 waterschappen en 22 regiogemeenten) en andere partijen op alle thema’s van de RES, exclusief de warmtetransitie.
 • Regie op het proces van de intergemeentelijke eiland-brede samenwerking op Voorne-Putten rondom de RES, elektriciteit en warmte onder de vlag ‘Energiek Voorne-Putten’. Hiertoe:

  • Ambtelijke opdrachtgever voor de externe procesbegeleider en -ondersteuner van de eiland-brede samenwerking;
  • Ambtelijke vertegenwoordiger van Nissewaard/Voorne-Putten in het Opdrachtgeversteam van de RES-regio Rotterdam – Den Haag;
  • Als onderdeel van het Regieteam de dagelijkse leiding van het samenwerkingsproces en daarbinnen coördinerend ambtenaar voor de onderdelen RES en elektriciteit. Hierbij eerstverantwoordelijk voor het bewaken van de voortgang van de Uitvoeringsagenda, continue monitoring, probleemidentificatie en trekker van de werkgroep elektriciteit.
  • Voorbereiding, verslaglegging en bijwonen bestuurlijke, management en ambtelijke overleggen Voorne-Putten.
 • Sturing op, en monitoring en rapportage van, de uitvoering van de RES in Nissewaard;
 • Borging van de opgave van de energietransitie/RES in lokaal Omgevingsbeleid. In dit kader meewerken aan de ontwikkeling van de Omgevingsvisie Nissewaard en intern verbinding leggen met andere beleidsvelden (economie, wonen, toerisme & recreatie, bodem & water, ruimtelijke ordening enz).

De opgave van Duurzaamheid is complex en volop in beweging. Dat maakt dat de taken en activiteiten waar jij je binnen het Programma Duurzaamheid mee bezig gaat houden, en de besluitvorming daarover, een bepaalde mate van onvoorspelbaarheid met zich meebrengen. Dit betekent dat je taken gedurende het proces kunnen wijzigen. Ook de programmaorganisatie (programmateam & uitvoeringsteam) is tijdelijk, dit kan de komende vier jaren veranderen.

Over jou

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de doelen.

 • Je hebt academisch werk- en denkniveau;
 • Procesmatig werken is op je lijf geschreven;
 • Je hebt ervaring met abstracte, complexe en gezichtsbepalende strategische onderwerpen en kunt de relaties leggen tussen deze onderwerpen, mensen, netwerken en organisatieonderdelen;
 • Kennis van opgavegerichte werken, programmatisch creëren en of ervaring met werken in een programma is een pré;
 • Je hebt affiniteit met de energietransitie;
 • Je kan prima functioneren in een politiek-gevoelige omgeving, hebt politiek gevoel en kunt daarin ook mensen meenemen;
 • Je bent flexibel, hebt een stevige persoonlijkheid en bent communicatief zeer sterk.

Over ons

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet.

Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

Wat we bieden

 • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 6.103,00 (schaal 12) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto maandsalaris. Dit kun je bijvoorbeeld besteden aan opleidingen, extra verlof of extra inkomen.
 • Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot je inzet en resultaat.
 • Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met:

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.