Strategisch Adviseur/Procesregisseur Fysiek Domein (36 uur)

Krijg jij energie van adviseren over vraagstukken in het fysieke domein? Help jij ons komende tijd klimaatbestendig te worden? Solliciteer!

Vertel ons waarom jij aan de slag wilt als Strategisch adviseur en procesregisseur en wat jij hebt met de thema’s Duurzaamheid en Klimaatadaptatie. Een kort filmpje stellen we ook op prijs en kan je mailen naar de contactpersonen, genoteerd onder het kopje 'vragen over deze vacature?'.

Als Strategisch adviseur/ Procesregisseur heb je een thuisbasis binnen de eenheid Ruimtelijke Ontwikkeling. Vanuit hier kun je ingezet worden op verschillende thema’s en opgaven. Als Strategisch adviseur/ Procesregisseur heb je een veelzijdig, niet vastomlijnd takenpakket en werk je samen met ervaren en bevlogen collega’s, zowel binnen als buiten de gemeente. De komende tijd krijg je een rol binnen het programma Duurzaamheid. Als onderdeel van het programmateam ben je binnen het programma verantwoordelijk voor de pijler ‘klimaatadaptatie’. Daarnaast zet je je in ten behoeve van de (door)ontwikkeling van het programma.

Taken:

• Je zorgt voor integrale advisering en het leggen van verbindingen tussen externe partijen en de organisatie;
  • Je brengt alle projecten, processen en activiteiten op het gebied van klimaatadaptatie in beeld, monitort de voortgang en stuurt op de realisatie van doelen;
  • Je draagt zorg voor strategische agendering van klimaatadaptatie en bereidt strategische besluiten op het gebied van klimaatadaptatie voor;
  • Je analyseert de omgeving en ontwikkelingen op aandachtspunten en (koppel)kansen voor het thema klimaatadaptatie;
  • Je managet mede de risico’s van het programma Duurzaamheid en in het bijzonder die van klimaatadaptatie;
  • Je bent medeverantwoordelijk voor het programma/de communicatie over duurzaamheid en in het bijzonder over klimaatadaptatie;
  • Het ontwikkelen en onderhouden van landelijke, regionale en lokale netwerken op het fysiek domein. Zo vervul je de rol van coördinerend ambtenaar klimaatadaptatie voor Delta Programma Ruimtelijke Adaptatie-werkregio Voorne-Putten gericht op de DPRA-cyclus en het proces rond de Impulsregeling Klimaatadaptatie;
  • Je reageert op strategisch beleid van partners, zoals andere overheden, inclusief het organiseren van het interne proces om tot een goede, integraal afgestemde reactie te komen;
  • Je voert regie op de realisatie van de Uitvoeringsagenda klimaatadaptatie Nissewaard; inspanningen zijn bijvoorbeeld klimaatadaptief bouwen, richtlijnen klimaatadaptatie, meekoppelkansen en het actieplan groene tuinen.
  • Je zorgt voor een goede positionering van bestuurders in diverse bestuurlijke overleggen die het fysiek domein raken en stemt daarover af met de bestuursadviseurs.

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de resultaten.

• Je hebt academisch werk- en denkniveau.
  • Procesmatig werken is op je lijf geschreven.
  • Je hebt ervaring met abstracte, complexe en gezichtsbepalende strategische onderwerpen en kunt de relaties leggen tussen deze onderwerpen, mensen en organisatieonderdelen;
  • Kennis van opgavegerichte werken, programmatisch creëren en of ervaring met werken in een programma is een pré.
  • Je hebt affiniteit met duurzaamheid en klimaatadaptatie.
  • Je kan prima functioneren in een politiek-gevoelige omgeving, hebt politiek gevoel en kunt daarin ook mensen meenemen.
  • Je bent flexibel, hebt een stevige persoonlijkheid en bent communicatief zeer sterk.

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet helemaal.

• Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt max. € 6.103,- bruto per maand (schaal 12) bij een volledige werkweek van 36 uur

Reinier van Esch, teamleider Ruimtelijke Realisatie

Telefoonnummer: 06-83491869