Teamleider Ontwikkeling (32-36 uur)

Nissewaard is een gemeente met 85.000 inwoners met een unieke ligging op het eiland Voorne-Putten, onder de rook van Rotterdam en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

We willen dat onze inwoners zich thuis voelen in onze gemeente. Een plek waar je je prettig en veilig voelt, waar je kunt ontspannen, waar de leefomgeving is opgeruimd, waar je tot rust komt en waar je sociale contacten hebt. Een plek die geborgenheid biedt en waar je je talenten durft te ontwikkelen, ook als je hiermee een risico neemt. Zo’n plek wil Nissewaard zijn: schoon, heel en veilig!

De organisatie zit in een ontwikkelfase naar een nieuwe organisatiestructuur en heeft de eerste ronde van plaatsing intern afgerond, hiervan zijn er veertien teamleiders geplaatst. Wij zijn op zoek naar zes teamleiders, die samen met de managers en teamleiders willen gaan bouwen aan de eigentijdse organisatie die, samen met de inwoner, Nissewaard een mooiere plek maakt om te leven. Een organisatie waarin minder hiërarchie en ontkokering de sleutelwoorden zijn.

Ben jij een vernieuwende, verbindende, vakkundige leidinggevende en laat het sociaal domein jouw hart sneller kloppen? Dan zoeken wij jou!

Interesse in deze vacature? Solliciteer dan vóór donderdag 4 juni 2020.

Meer over jouw toekomstige werkomgeving

De eenheid Maatschappelijke Ontwikkeling

Maatschappelijke ontwikkeling (MO) werkt (deels) samen met in- en externe maatschappelijke partners aan de transformatie van het sociaal domein; het realiseren van inhoudelijke doelstellingen binnen de beschikbare budgetten. Onze doelstellingen hierbij zijn:

 • Kinderen en jeugdigen groeien gezond, kansrijk en veilig op en zijn als volwassenen in staat om te functioneren in de samenleving.
 • Inwoners kunnen voor zichzelf en hun directe omgeving zorgen.
 • Inwoners zijn sociaal betrokken en dragen bij naar vermogen.

MO richt zich op beleid, advies en uitvoering rond zorg, welzijn, onderwijs (inclusief huisvestingsbeleid), sport en cultuur. Dit betekent dat de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de Wmo, de Jeugdwet en de wet Verplichte GGZ bij de eenheid MO is ondergebracht.

Het team Ontwikkeling

Het team Ontwikkeling valt onder de eenheid MO en bestaat uit 21 medewerkers. In het team Ontwikkeling is het beleid rondom het sociaal domein, van ontwikkeling tot implementatie, belegd. Met behulp van data-analyse wordt jaarlijks, samen met het bestuur, partners en inwoners, bepaald aan welke opgave(n) wordt gewerkt. Het team voert de regie op de uitvoeringsagenda en mobiliseert, verbindt en faciliteert het netwerk (intern en extern) bij wat het nodig heeft om tot resultaten te komen.

Je profiel

Je toont leiderschap

 • Je hebt een duidelijke visie voor het team. Je geeft richting, binnen de uitgestippelde koers. Je weet waar het team staat, waar het heen gaat en wat er moet gebeuren om daar te komen.
 • Je begrijpt het werk van je teamleden, hun dagelijkse taken en uitdagingen en kunt hen ook aansturen en spiegelen vanuit de bredere organisatievisie en -doelen.
 • Je enthousiasmeert en inspireert medewerkers en bevordert de zelfstandigheid en taakvolwassenheid. Je bent in staat situationeel leiding te geven.
 • Je maakt resultaatafspraken met je teamleden en spreekt hen daar indien nodig op aan.
 • Je creëert een werkomgeving waarin medewerkers de ruimte ervaren om zaken bespreekbaar te maken en geeft zelf het goede voorbeeld.
 • Je bestudeert feiten en luistert naar de verschillende standpunten. Je durft een beslissing te nemen en staat daar achter.

Je bent verbindend en geeft situationeel leiding

 • Je stelt samen met het team een teamplan op, afgeleid van de organisatiedoelstellingen en draagt bij aan het geheel.
 • Je zorgt voor coördinatie, afstemming met andere teamleiders en de politiek-bestuurlijke afstemming in overleg met de manager.
 • Je stimuleert samenwerking binnen het team en zorgt voor het samenwerken in beheer- en klantketenprocessen over teams heen.
 • Je maakt bijdragen van teamleden aan opgaven (programma’s, projecten, opdrachten) mogelijk en maakt hierover afspraken in het team en met de manager.

Je coacht het team en teamleden en hebt een stimulerende rol binnen de lerende organisatie

 • Je lost problemen niet zo snel mogelijk zelf op, maar begeleidt je teamleden bij het zelf oplossen ervan. Je stimuleert leren van en met elkaar.
 • Je geeft medewerkers vrijheid om binnen de team- en functiedoelstelling met eigen ideeën te komen, (verantwoorde) risico’s te nemen en fouten te maken. Je stimuleert vernieuwing en continu verbeteren.
 • Je kijkt kritisch naar je eigen handelen en daagt jezelf uit op inhoud en competenties.

Jouw eigenschappen en kwaliteiten

 • (Minimaal) HBO- opleiding met WO- werk- en denkniveau.
 • Affiniteit met de werkzaamheden van het team.
 • Coachend en situationeel leidinggevende kwaliteiten.
 • Kennis en passie voor het sociaal domein.
 • Kennis en inzicht in de samenleving als geheel met haar maatschappelijke krachtenveld.
 • Kennis, ervaring en passie met politiek-bestuurlijke aangelegenheden, het gemeentelijk takenpakket en ruime ervaring op deze verschillende terreinen.
 • In staat generalistisch te denken.
 • Passie voor het werken aan een lerende organisatie en ervaring met het vormgeven van een ‘leven lang leren’ loopbaan voor je teamleden.

Wat we bieden

Nissewaard biedt de nieuwe teamleider een fulltime (36 uur/week) functie. Het salaris is, afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring, max. € 5.814,- bruto per maand (schaal 12, Cao Gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek;

·      Een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris.

·      Ruimte voor plaats- en tijdonafhankelijk werken.

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met:

Vera Arends, manager Maatschappelijke Ontwikkeling, v.arends@nissewaard.nl.

Interesse in deze vacature?

Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton. Doe dit vóór 4 juni 2020. Wij zijn benieuwd naar de reden van jouw interesse, je kennis en ervaring. We maken graag nader kennis met je in een persoonlijk gesprek. De selectie vindt plaats op basis van je CV en sollicitatiebrief. Een assessment, het maken van een casus en opvragen van referenties kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

In verband met de uitbraak van het coronavirus Covid-19 volgen wij de richtlijnen van RIVM en de Rijksoverheid.

De 1e gesprekken vinden plaats in de week van 8 tot en met 12 juni 2020.

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.