Toezichthouder rechtmatigheid Wmo/Jeugdwet (26 uur)

Ben jij onze nieuwe collega voor #TeamNW? Een moderne toezichthouder die naast rechtmatigheidsonderzoeken ervaringen kan vertalen naar preventief beleid? Solliciteer dan op de vacature Toezichthouder rechtmatigheid Wmo/Jeugdwet (26 uur)

Als Toezichthouder werk je in het team Administratie en Kwaliteitsbewaking van de eenheid Maatschappelijke Ontwikkeling. Jouw belangrijkste taak is toezicht op de rechtmatige uitvoering van de Wmo 2015 en Jeugdwet. Jij:

• onderzoekt en spoort misbruik en oneigenlijk gebruik van voorzieningen op en helpt dit te voorkomen voert (complexe) bestuurs- en/of strafrechtelijke onderzoeken uit
  • adviseert over het te nemen besluit en de wenselijkheid van strafrechtelijke voortzetting van een onderzoek stelt rapportages op en zorgt voor de administratieve (digitale/juridische) verwerking
  • signaleert trends en ontwikkelingen en stelt preventieve maatregelen voor investeert in het thema’s preventie, handhaving en naleving door middel van contacten met klantmanagers, beleidsmedewerkers en accountmanagers en bijvoorbeeld het geven van workshops fraude alertheid
  • levert een bijdrage in de ontwikkeling van het regionale- en landelijke netwerk van toezichthouders rechtmatigheid Wmo/Jeugdwet en ketenpartners

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de resultaten. Jij:

• hebt een afgeronde (sociaal-/juridische-) HBO-opleiding of HBO-niveau met meerjarige werkervaring in bestuurs-/strafrechtelijk onderzoek, met aantoonbare ervaring met complex (financieel) fraudeonderzoek binnen gemeentelijke wetgeving
  • hebt kennis van de Wmo/Jeugdwet, maar meerjarige ervaring met bestuurs-/strafrechtelijk onderzoek en bent bereid de BOA opleiding te behalen
  • bent leergierig en betrokken en wil het vak van toezichthouder samen met de collega toezichthouders verder vormgeven
  • bent fraude-alert en in staat signalen te vertalen naar preventie en/of repressie werkt graag in een team
  • bent goed in netwerken en plant je werk zelfstandig

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet. Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 4.671,= (schaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en). Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid. Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Neem dan contact op met Yvonne Koolen, Teamleider Administratie en Kwaliteitsbewaking via telefoon 06-54222107 of via e-mail yhe.koolen@nissewaard.nl

Interesse in deze vacature?

Vertel ons waarom jij bij #TeamNW wilt werken. Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de knop Solliciteren. De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.