Werkadviseur Tegenprestatie (25 uur)

Ben jij de creatieve, ervaren inspirator voor onze inwoners, kun je goed samenwerken en snel schakelen dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega voor ons team Werken aan Voortgang.

Interesse in deze vacature? Solliciteer dan voor 22 april.

Wat je gaat doen

De Eenheid Werk, Inkomen & Identiteit ( WI&I ) is grotendeels gericht op de kwetsbare werkzoekende inwoner van Nissewaard. Typerend voor de Eenheid is de grote diversiteit aan werkzaamheden, maar dat de taken deels wettelijk zijn vastgelegd.

 

Het team Werken aan voortgang zet in op het beheersbaar maken of het oplossen van problemen en activering  van de werkzoekende, waarbij het niet hebben van een baan vaak gepaard gaat met problemen of knelpunten op andere leefgebieden. We werken met een plan van aanpak en gebruiken de FIP methode om samen met werkzoekende te kijken naar zijn mogelijkheden. Wij bieden maatwerk voor en met de werkzoekende. Hiervoor gebruiken we het principe +1: ongeacht waar de werkzoekende staat helpen wij vanuit de Eenheid de werkzoekende 1 stap verder. Belangrijke kernwaarden hierbij zijn professionaliteit, mensgerichtheid, empathisch vermogen en resultaatgerichtheid. Herken jij je hierin? Solliciteer dan op deze functie.

 

Wat je gaat doen

•      Je spreekt werkzoekenden, informeert hen over de tegenprestatie en beoordeelt de mogelijkheden tot het uitvoeren van de Tegenprestatie;

•      Je begeleidt de werkzoekende bij het maken van een keuze voor een tegenprestatie en fungeert als eerste aanspreekpunt tijdens de uitvoering hiervan;

•      Je zorgt voor de beschikbaarheid van voldoende maatschappelijk nuttige activiteiten die als tegenprestatie kunnen worden uitgevoerd;

•      Je voert relatiebeheer uit en fungeert als schakel tussen de werkzoekende en de organisatie waar de tegenprestatie wordt uitgevoerd;

•      Je voert verzuim- en ziektebegeleiding uit, legt huisbezoeken af en beoordeelt zo nodig maatregelen;

•      Je beoordeelt  samen met de werkzoekende of een volgende stap op weg naar werk mogelijk is;

•      Je legt de voortgang vast in rapportages en in ons administratieve systeem.

Over jou

·           Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau, met kennis en ervaring binnen het vakgebied;

·           Je hebt kennis van wet- en regelgeving op het werkterrein en je kunt het toepassen c.q. vertalen hiervan;

·           Je bent in staat om (langdurig) werklozen naar de arbeidsmarkt toe te leiden;

·           Je kunt goed plannen en organiseren;

·           Je bent besluitvaardig, stressbestendig, flexibel en je hebt ondernemingszin.

Wat we bieden

·         Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt  maximaal €4.048,- (schaal 9) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.

·         Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).

·         Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot je inzet en resultaat.

·         Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met:

Ageeth Schuitemaker

0181696107

pa.schuitemaker@nissewaard.nl

 

Interesse in deze vacature?

Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton. Doe dit voor 22 april.

De gesprekken staan gepland op donderdag 29 april en vrijdag 30 april.

 

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.