Boosterprik

  • U kunt nu ook zonder afspraak een boosterprik halen.

Een boosterprik is een extra prik, naast de eerdere coronavaccinaties. De boosterprik zorgt voor een extra bescherming tegen ziekenhuisopname. De booster wordt gegeven na 3 maanden na de laatste vaccinatie of doorgemaakte coronabesmetting. Er wordt gewerkt van oud naar jong. Uiterlijk in de in de tweede helft van januari krijgt iedere 18-plusser een booster aangeboden.

Om de boosterprik te krijgen heeft u een afspraak nodig. 

Online afspraak maken

Voor de boosterprik is het nodig om een afspraak bij de GGD te maken. Dat kan 24 uur per dag via coronavaccinatie-afspraak.nl. Hiervoor is een DigiD-inlogcode nodig.

Bij online inplannen hoeft u niet op de uitnodigingsbrief van het RIVM te wachten.

Hulp bij inplannen

Wie zelf niet digitaal vaardig is, kan hulp vragen aan familie, buren of vrienden. U kunt ook voor hulp terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in bibliotheek De Boekenberg in Spijkenisse. Elke donderdag van 14:00 tot 16:00 uur is er een gratis spreekuur in de Boekenberg.

Voor wie het liever zelf een afspraak maakt, is er ook een handige uitlegfilm. Die helpt om de afspraak zelf online te maken. KIjk voor de uitlegfilm op uitlegprikafspraak.nl.

Telefonische afspraak, eerst brief afwachten

Als u liever belt om een afspraak te maken, moet u eerst de uitnodigingsbrief van het RIVM afwachten. Bel dan het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer: 0800 - 70 70 (dagelijks tussen 8:00 en 20:00 uur). Het is erg druk op de telefoonlijnen, houd dus rekening met wachttijden.

Afspraak aan huis

Mensen die om gezondheidsredenen niet zelf (of met hulp van anderen) naar een GGD-priklocatie kunnen komen, hoeven nog niets te doen. Zij krijgen een aanvullend bericht voor een boostervaccinatie thuis.

Meer informatie over de boosterprik

KIjk voor meer informatie over de boosterprik op ggdrotterdamrijnmond.nl.

Coronavaccinatie

Heeft u nog geen coronavaccinatie gehad? Op de meeste priklocaties van GGD Rotterdam-Rijnmond kunt u zonder afspraak een coronavaccinatie krijgen. Ook kunt u hier binnenlopen voor vragen over corona. De coronavaccinatie is gratis.

Kijk op ggdrotterdamrijnmond.nl voor meer informatie over prikken zonder afspraak, de actuele locaties en openingstijden.

Meer weten over vaccineren tegen corona?

    Kijk op voor meer informatie over het vaccineren, het vaccinatiebeleid op Rijksoverheid.nl/coronavaccinatie.