Gemeentelijke belastingen en overige betalingen

De gemeente Nissewaard neemt maatregelen voor de betaling van gemeentelijke belastingen en betalingen van onder andere de huur van sportaccommodaties en overige gebouwen.

De gemeentelijke belastingen 2020 gemakkelijker betalen

Bent u ondernemer, zzp'er of inwoner en komt u door de maatregelen tegen het Coronavirus in financiƫle problemen? Dan komt de gemeente u tegemoet bij het heffen van de gemeentelijke belastingen 2020.

De gemeente heeft drie maanden uitstel van betaling verleend voor het aanslagbiljet 2020 dat u in februari 2020 heeft ontvangen. Daarnaast zijn nu nog de volgende maatregelen om u tegemoet te komen van kracht.

Geen aanslag precariobelasting voor terrassen

De gemeente legt geen aanslag precariobelasting 2020 voor terrassen op.

Geen aanslag leges voor het organiseren van een evenement dat niet plaatsvindt

Als u een aanvraag heeft gedaan voor het organiseren van een evenement dat als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus niet plaatsvindt, dan legt de gemeente voor deze aanvraag geen aanslag leges aan u op.

Mijn Belastingen

U kunt uw aanslagbiljet 2020 inzien via Mijn Belastingen. Hiervoor heeft u DigiD (inwoners) of eHerkenning (ondernemers) nodig.

Uitstel van betalingen aan de gemeente

De gemeente komt verenigingen, stichtingen, ondernemers en particulieren tegemoet bij het betalen van de facturen die de gemeente Nissewaard stuurt. De betalingstermijn die op de factuur staat is standaard 30 dagen. Wie ondanks deze termijn niet in staat is deze factuur te betalen, kan bij de gemeente een betalingsregeling aanvragen.

Parkeerabonnement/vergunning opzeggen (straat en parkeergarage)

Op 23 maart 2020 is per direct de gebruikelijke maand opzegtermijn van een parkeerabonnement (tijdelijk) afgeschaft. De opzegging gaat in op de 1e van de volgende maand. Bijvoorbeeld: bij een opzegging op 23 maart, hoeft u per 1 april niet meer te betalen. Het abonnement of de vergunning is dan ook niet meer geldig.

Huurders van sportaccommodaties en overige gebouwen

In Nissewaard zijn alle sportaccommodaties vanaf maandag 6 juli weer open. Gebruikers wordt gevraagd om daarbij buiten het sporten in de gebouwen gepaste afstand (1,5 meter) van elkaar te houden (en de algemene hygiƫnemaatregelen in acht te nemen).