Alles gereed voor winteropvang

De gemeente Nissewaard en het Leger des Heils staan klaar om deze winter bij hevige kou dak- en thuislozen onderdak te bieden in Nissewaard. Hiertoe heeft de gemeente een winterregeling voor de opvang van deze groep in het leven geroepen.

Gevoelstemperatuur

Voor de opvang in het kader van de winterregeling zijn vijf extra bedden beschikbaar op de locatie ‘Herstart’ aan de Hoeklaan 82 in Spijkenisse. Die worden beschikbaar gesteld als de gevoelstemperatuur volgens de gegevens van het KNMI beneden de 2o C zakt. De opgevangen personen kunnen daar ook maaltijden gebruiken en eventueel ook gebruikmaken van de dagopvang. Zij hoeven bij forse kou dus niet de straat op. Als de temperatuur weer stijgt, wordt de winteropvang gesloten. De winterregeling geldt voor de periode november 2021 - maart 2022. Daarna zullen de gemeente Nissewaard en het Leger des Heils de afspraken evalueren en indien nodig aanpassen voor de periode november 2022 – maart 2023.

Centrumgemeente

In het verleden ving het Leger des Heils tijdens koude perioden mensen uit de Zuid-Hollandse Eilanden op in de Maassilo in Rotterdam. Dat is nu niet meer mogelijk. Vandaar dat de gemeente Nissewaard nu samen met het Leger des Heils winteropvang mogelijk maakt in Spijkenisse. Als centrumgemeente is Nissewaard ook verantwoordelijk voor de opvang van dak- en thuislozen in de andere gemeenten op Voorne-Putten, de gemeenten Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee. Dat gebeurt uiteraard in overleg met genoemde gemeenten.