Besparing is de eerste stap

In Nederland willen we in 2050 geen aardgas meer gebruiken. Dit lijkt nog ver weg maar niet alle woningen en gebouwen kunnen tegelijkertijd aardgasvrij worden. Om deze doelen te halen, gaan de komende jaren in heel Nederland al een flink aantal wijken van het aardgas af, ook op Voorne-Putten. In de vastgestelde Warmtetransitievisie Voorne-Putten is aangegeven hoe de gemeenten dit gaan doen en in welke wijken gestart wordt met de voorbereidingen om deze wijken 'aardgasvrij-ready' te maken in de periode tot 2030.

Besparing is de eerste stap richting een aardgasvrij Voorne-Putten in 2050. Want energie die niet wordt gebruikt, hoeft ook niet opgewekt te worden. Dit kan bijvoorbeeld door het isoleren van het huis, maar ook door radiatorfolie aanbrengen, korter douchen, de verwarming één graadje lager zetten en de cv-ketel inregelen. Voor onafhankelijk advies over het energiezuiniger maken van uw woning kunt u terecht bij de WoonWijzerWinkel. Dit is het officiële energieloket van de vier gemeenten op Voorne-Putten. Bekijk de mogelijkheden op woonwijzerwinkel.nl.

Particulieren en de Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen een subsidie aanvragen voor de isolatie van de koopwoning. Ook is het mogelijk om geld te lenen voor het isoleren van het huis met de Energiebespaarlening. Meer informatie over de subsidies is te vinden op: www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer.

Meer weten over de Warmtetransitievisie Voorne-Putten? Kijk op Nissewaard aardgasvrij.