Bezoeken Stadswerf

Per 1 januari 2020 kunnen bezoekers aan de Stadswerf in Nissewaard nog acht keer per jaar gratis afval aanbieden. Het is niet meer toegestaan om bouw- en sloopafval en grond aan te bieden op de Stadswerf.

Uit onderzoek blijkt dat ruim 85% van de huishoudens minder dan 8x per jaar een bezoek aan de Stadswerf brengt. Om beheer en exploitatie van de Stadswerf beheersbaar te houden en afval te weren dat van bedrijven of andere niet inwoners afkomstig is en deze rekening niet bij onze inwoners weg te leggen is besloten in samenspraak met de raad tot onderstaande maatregelen:

  • Inwoners van Nissewaard mogen acht keer per jaar gratis 1m3 afval aanbieden aan de stadswerf. Indien men aan acht bezoeken niet voldoende heeft dan kan men maximaal vier bezoeken bijkopen á € 10 per bezoek.

  • Het is niet langer toegestaan bouw- en sloop afval aan te bieden op de Stadswerf. Hiervoor dient men zelf afspraken te maken bijvoorbeeld door het huren van een container of bulky via een bouwmarkt. (overigens is het zo dat als men thuis vooraf het afval goed scheid er nauwelijks bouw en sloopafval overblijft. Haal bijvoorbeeld het glas uit een deur en het bouw en sloop afval verandert in hout en glas. Ook gips en tegels mogen los van elkaar aangeboden worden).

  • Het is niet langer toegestaan grond aan te bieden op de stadswerf in verband met mogelijke vervuiling. Hiervoor kan men telefonisch een afspraak maken met de Fa Klok aan de Drieëndijk in Heenvliet. Op afspraak nemen zij grond aan van particulieren. Telefoon: (0181) 66 13 25. 

Het huishoudelijk (grof)vuil is aan te bieden op de Stadswerf met de afvalpas. Deze is ook te gebruiken voor de ondergrondse containers. Voor meer informatie over de afvalpas: www.reinis.nl/afvalpas

Voor meer informatie over het aanbieden van afval op de Stadswerf kunnen inwoners terecht bij Reinis www.reinis.nl of telefoon: (0181) 61 28 64.

Mobiel Milieu Station

Voor het inleveren van klein huishoudelijke afval, klein chemisch afval zoals verfblikken en kwasten, kleine elektrische apparaten, metalen, karton, hout, frituurolie en -vet kunt u terecht bij het Mobiel Milieu Station. Past het in een boodschappentas dan kunt u hier terecht en kost het u geen tik.

Het Mobiel Milieustation staat op verschillende locaties en dagen in de gemeente (kijk op www.reinis.nl/nieuw-mobiel-milieustation-reinis/ of download de app om te zien wanneer het Mobiel Milieu Station bij u in de buurt staat). Zo hoeft u voor dit afval niet meer speciaal naar het afvalbrengstation aan de Mosterweg.