Collectief Woongemak van start voor inwoners van Nissewaard

Op 8 oktober start de gemeente Nissewaard - als tweede gemeente in Nederland - het Collectief Woongemak om inwoners met een frisse blik te laten kijken naar hun woning. Iedereen kan gratis een woonscan doen op nissewaard.nl/woongemak. De scan geeft informatie over veelvoorkomende verbeteringen die het woongemak in de woning kunnen vergroten.

Hoe werkt het?

Het collectief is een laagdrempelige manier voor inwoners om zich te laten informeren over mogelijke woonverbeteringen. Door de interesse van inwoners te bundelen kunnen woonverbeteringen tegen een scherpe prijs worden aangeboden. Het collectief neemt het lastige uitzoekwerk uit handen en informeert helder en objectief over de mogelijke verbeteringen. Tevens ontvangen geïnteresseerden direct een scherp aanbod voor kwalitatief hoogwaardige producten. 

Het collectief in drie stappen:

  1. Woonscan: Vanaf 8 oktober kan iedereen gratis de woonscan doen op nissewaard.nl/woongemak. Hieruit volgt een woonadvies met woonverbeteringen.

  2. Aanbod op maat: Geïnteresseerden ontvangen direct een aanbod voor de aanbevelingen. Zij kunnen hun interesse voor een inventarisatie kenbaar maken.

  3. Meer woongemak: Persoonlijke wensen worden vrijblijvend besproken met de erkend installateur. Pas na overeenstemming worden de woonverbeteringen geplaatst. 

 

Welke woonverbeteringen zijn er?

De woonscan bestaat uit praktische verbeteringen die voor extra woongemak zorgen. Dit zijn bijvoorbeeld een antislip behandeling van de tegels in de badkamer, het plaatsen van een inloopdouche, automatische buitenverlichting of het verwijderen van drempels in de woning.

Mevrouw Sannes besloot eerder dit jaar via het collectief een inloopdouche te laten plaatsen en deelt graag haar ervaring: "Na verschillende offertes te hebben opgevraagd voor een inloopdouche kwam het Collectief Woongemak op ons pad. De installateur van het collectief luisterde goed naar onze wensen en kwam met een mooie oplossing, voor minder dan de helft van de prijs van de overige offertes. De werkzaamheden zijn binnen twee dagen afgerond en alles is keurig afgewerkt. We genieten dagelijks van het resultaat!" 

Collectief gestart

Iedereen die benieuwd is geworden naar de woonverbeteringen uit het collectief kan nu een kijkje nemen op nissewaard.nl/woongemak.

Collectief Woongemak