Eenrichtingsmaatregel bij drukte in winkelpassages

Het mooie weer en de landelijke verruiming van de coronamaatregelen kunnen er voor zorgen dat het komende dagen druk wordt op diverse plekken in Nissewaard, zoals winkelcentra en recreatiegebieden. De drukte kan ertoe leiden dat inwoners en bezoekers de richtlijnen van het Rijk, houd 1,5 meter afstand en vermijd drukte, niet meer kunnen na leven. Omdat de gemeente de maatregelen van het Rijk moet uitvoeren, is de gemeente genoodzaakt in winkelpassages een eenrichtingsmaatregel te treffen. 

Eenrichtingsmaatregel

Vooral de winkelgebieden kunnen tijdens het hemelvaartweekend te maken krijgen met een grote toeloop van bezoekers. Het afgelopen weekend heeft geleerd, dat de richtlijnen in bijvoorbeeld de Stadhuispassage in Spijkenisse niet meer nageleefd konden worden. Dat heeft tot ontoelaatbare situaties geleid. Daarom heeft de gemeente besloten bij piekdrukte in de Stadhuis- en Kopspijkerpassage een eenrichtingsmaatregel in te stellen. Het college heeft voor deze maatregel gekozen om te voorkomen dat zij de passages bij bovenmatige drukte voor het publiek geheel af moet sluiten met alle negatieve gevolgen voor met name de lokale ondernemers in de betreffende passage.

Bovendien willen we dat iedere inwoner kan genieten van het centrum nu en tijdens gehele coronaperiode, al blijft voor alle bezoekers natuurlijk gelden: mijd de drukte en de piekmomenten en houd 1,5 meter afstand.
Wethouder Léon Soeterboek

Eén ingang, één uitgang

Dat betekent dat het winkelend publiek vanaf de Raadhuislaan en vanaf het Kopspijkerplein de passages in kan lopen en alleen bij respectievelijk de Uitstraat en de Gorsstraat de passages weer kunnen verlaten. Bezoekers die via de rolbanen in de Stadhuispassage uit de parkeergarage komen, kunnen tijdens de maatregel bovenaan de rolbaan alleen rechtsaf de passage in en alleen via de route vanaf de Raadhuislaan de parkeergarage weer in. Daarnaast kunnen zij ook de ingang voor de parkeergarage aan de H. de Lintweg gebruiken. In de komende dagen zullen de maatregelen en een eventuele eenrichtingsroute met borden aangegeven worden. Beveiligers zullen het winkelend publiek wijzen op de tijdelijke maatregel en de te volgen alternatieve routes.

Recreatiegebieden

Met een prachtig Hemelvaartsweekend in het vooruitzicht, is de verleiding groot om met vrienden of familieleden naar buiten te gaan en bijvoorbeeld het Bernissegebied in te trekken. Dat kent in deze tijd met alle maatregelen en voorschriften natuurlijk z’n beperkingen, omdat men zich wel aan de richtlijnen dienen te houden. Dat betekent dus 1,5 m afstand houden, drukke plekke vermijden en handen blijven wassen. Alleen samen kunnen we corona verslaan.